Poliţiştii suceveni au vorbit cu sute de studenţi ai USV

Poliţiştii Biroului Universitar din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au derulat, în perioada 4 – 15 octombrie a.c., o serie de activităţi de informare şi responsabilizarea studenţilor în contextul debutului anului universitar 2021 – 2022.

Activităţile au fost marcate şi de specificul perioadei pandemice, acţiunile vizând şi responsabilizarea studenţilor pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 şi pentru respectarea legislaţiei în domeniu.

Poliţiştii Biroului Universitar au purtat discuţii cu tinerii pe tema prevenirii faptelor antisociale, a consumului de alcool şi droguri.

Totodată,  tinerii au fost instruiţi cu privire la măsurile de asigurare a bunurilor personale în camerele de cămin.

De asemenea, au fost verificate unităţile economice din zona adiacentă universităţii, administraorii fiind instruiţi cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate, conform H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor.

În contextul pandemic SARS-CoV-2, au fost derulate şi activităţi de informare a studenţilor cazaţi în căminele universităţii. S-au prezentat repere legislative cu privire la purtarea măştii sanitare de protecţie, dar şi cu privire la organizarea sau participarea la evenimente private.

Pentru a veni în sprijinul studenţilor, poliţiştii Biroului Universitar le-au distribuit peste 300 de măşti sanitare de protecţie. (A.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: