Obiecte vestimentare şi accesorii din garderoba lui Gabriel Garcia Marquez, scoase la licitaţie în Mexic

Circa 400 de obiecte vestimentare şi accesorii din garderoba scriitorului Gabriel Garcia Marquez vor fi scoase la licitaţie începând cu 20 octombrie la Ciudad de Mexico, oraşul său de adopţie, potrivit familiei celebrului autor columbian, relatează AFP.

Licitaţia va marca inaugurarea „Casei literare Gabriel Garcia Marquez”, un centru cultural din sudul capitalei mexicane, unde autorul romanului „Un veac de singurătate” a trăit o mare parte a vieţii sale.

Selecţia de obiecte propuse spre vânzare este supravegheată de nepoata sa, Emilia Garcia Elizondo, care va fi şi directoare a viitorului centru cultural.

„«Gabo» purta mai ales costume create de designerii săi de modă preferaţi”  notează Garcia Elizondo într-un comunicat.

„Avem şi haine care au fost importante în viaţa autorului, precum sacoul cu buzunarul din dreapta în care îşi ţinea stiloul cu care semna autografele şi care mai are încă pete de cerneală” a subliniat ea.

Sacourile din tweed, simboluri ale stilului lui „Gabo”, fac de asemenea parte din această colecţie.

Ţinute care au aparţinut soţiei sale, Mercedes Barcha, vor fi de asemenea scoase la vânzare sau doar expuse, precum rochia pe care a purtat-o în ziua în care soţul ei a fost distins cu Premiul Nobel pentru Literatură în 1982.

Licitaţia va începe la 20 octombrie şi va avea ca invitaţi un grup select de o sută de apropiaţi ai familiei, potrivit ziarului mexican El Milenio.

Încasările licitaţiei vor fi destinate unei fundaţii care ajută copiii comunităţilor indigene din sudul Mexicului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI