Cîţu cel Mic – un rocker la Palatul Victoria

Cazul nu e singular: primul guvern estonian s-a prezentat în 1989 în parlament pe ritm de muzică rock (Beatles), iar o mulţime de figuri guvernamentale occidentale cochetează cu rockul, un dans tineresc antrenant, plin de jovialitate, mare consumator de energie fizică. Nicăieri însă gustul şi pasiunea pentru rock nu au devenit ruşinoase şi denigratoare ca în România. De demonstrat.

Să nu-mi spuneţi că nu-i recunoaşteţi pe rockeri, tinerii frumoşi şi zvăpăiaţi, gălăgioşi nevoie-mare şi asortaţi cu veşminte şi accesorii precum bocanci (vara!), imprimeuri cu lupi ori cu trident, lanţuri strălucitoare, cu inele pe ici, pe colo, fetele cu ghete mari ori cizmuliţe cu ceva tocuri, blugi, pantaloni „tunaţi“, din materiale tari, eventual foaie de cort, centuri cu paftale, catarame metalice mari, geci cu etichete colorate. Metaliştii sunt şi ei rockeri, ceva mai imberbi ca primii. În plus, şi unii şi alţii au cam aceleaşi gusturi şi comportament social. Îmi plac fiindcă îşi cultivă, îşi manifestă cu pasiune tinereţea. De remarcat că rockul nu i-a împiedicat să muncească şi să înveţe.

Ieşirea lui Florin Cîţu în spaţiul public ca nominalizat la postul de prim-ministru şi apoi ca şef al guvernului a generat în spaţiul public un adevărat şoc, majoritatea politicienilor adversari, a jurnaliştilor şi a analiştilor politici chinuindu-se din răsputeri să caute bube şi hibe în trecutul acestuia. Şi cum trăsnăile sunt nelipsite din viaţa oricărui tânăr, nu sfânt, greşeli mai mari ori mai mici, au avut ce găsi (cu puşcăria şi devalizarea băncilor mai bine lăsaţi-o baltă!). Nu le vom relua, au făcut-o cu vârf şi îndesat presa, câteva televiziuni, câţiva mari cai-bălani supranumiţi analişti, politologi, maeştri(!) obsedaţi de figura sa aparent nonşalantă cu speranţa de a-i strica imaginea şi a-i eşua guvernarea. Ceea ce, să recunoaştem, au reuşit. A se mai observa că întotdeauna când mai mulţi politicieni îşi pun în gând să distrugă ceva, reuşesc, nu şi atunci când vor să construiască.

Pe deasupra, presa (radio-şanţ) „ştie“ multe lucruri despre activitatea de prim-ministru: a vrut să arate că e bărbat şi l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Sănătate, sugerându-se implicit că acesta era de o hărnicie şi o corectitudine ieşite din comun, ca astăzi să aflăm că nu prea se ocupa de fişa postului. Situaţia s-a repetat în cazul altora precum Stelian Ion de la Justiţie, ins care se făcea luntre şi punte(?) să desfiinţeze SIIJ, dar a tot tărăgănat-o până a pierdut majoritatea favorabilă, ba care s-a mai apucat şi de niscaiva dosare pentru colegi liberali…

Ne mai spun presa, televiziunile, marii experţi politici de pe Facebook (unii cu câteva clase) că Iohannis, Soros, Merkel, SUA, serviciile noastre secrete, CIA şi guvernul mondial l-au pus pe Cîţu şef la liberali, nu voturile a două treimi dintre cei 5000 de membri participanţi la congresul de alegeri, iar ticăloşiile astea jurnalistice se repetă fără ruşine pe majoritatea canalelor. Am înţeles: Florin Cîţu trebuia desfiinţat şi parţial s-a reuşit. Este evident că la fel se va întâmpla şi cu oricare alt candidat liberal.

Dar să-l beşteleşti pe Cîţu până la desfigurare, să-i dai jos guvernul, al lui şi al PNL, iar apoi să vii tu USR cu Cioloş în frunte să-l rogi să-ţi sprijine guvernul încropit din te miri ce depăşeşte orice limită a bunului simţ. Nici vorbă de drag de România, nici de demnitate şi onoare, ci pur şi simplu de şmecherie şi crasă naivitate, de nu va fi fiind golănie.

N-am înţeles cum e posibil ca un lider european marcant precum Dacian Cioloş să-şi terfelească mulţimea anilor de politică mare într-un joc mic fără  nicio şansă.

Greu de înţeles este şi războiul din spaţiul public împotriva lui Florin Cîţu: pare unul fals, marcat de politicianism ieftin şi minciuni scandaloase. Fireşte, în fruntea armatei denigratoare s-au aflat mereu liderii USR şi gruparea Orban, interesate în demolarea guvernului şi în realizarea unui presing mediatic în vederea preluării intempestive a puterii. Tocmai de aceea a şi apărut intervenţia preşedintelui Iohannis. În fond, agenţiile internaţionale de presă arată că guvernul îşi face treaba, cu toată pandemia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: