Sfatul dat studenţilor suceveni de profesorul de microbiologie farmaceutică Vania Atudorei:

„Cea mai rentabilă investiţie posibilă este în educaţie !”

> Potrivit lui, „un leu investit în educaţie, produce (desigur, în timp) 8 lei!”

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a organizat, recent, un eveniment pentru marcarea Zilei Mondiale a Alimentaţiei.

Invitatul special al acestui eveniment a fost prof. univ. dr. Vania Atudorei, care a susţinut o prelegere despre microorganismele utile şi patogene în produse alimentare.

„Dl prof. Atudorei a captivat auditoriul cu o scurtă istorie a clasificării microorganismelor, evoluţia cunoaşterii în identificarea şi cuantificarea încărcăturii microbiene din produsele alimentare, dar şi cu informaţii legate de monştri sacri ai ştiinţei, precum Louis Pasteur şi Robert Koch” a transmis USV.

USV a subliniat că, printre numeroasele sfaturi date de prof. Vania Atudorei, se remarcă următorul: „Cea mai rentabilă investiţie posibilă este în educaţie! Un leu investit în educaţie, produce (desigur, în timp) 8 lei, iar ştiinţa este singurul aspect care, prin împărţire, nu scade, ci sporeşte, pentru că este dată mai departe de către fiecare persoană care o primeşte”.

Ziua Mondială a Alimentaţiei este sărbătorită în fiecare an, la data de 16 octombrie.

Scopul instituirii acestei zile este de a creşte gradul de conştientizare asupra problemelor alimentare ce pot apărea pe termen lung, de a promova solidaritatea naţională şi internaţională în lupta împotriva foametei, a malnutriţiei şi a sărăciei, de a încuraja o atenţie sporită asupra producţiilor agricole, de a promova un transfer de cunoştinţe, dar şi de echipamente către ţările în curs de dezvoltare, mai ales în sprijinul micilor fermieri, de a încuraja cooperarea economică şi tehnică între ţările în curs de dezvoltare în domenii precum agricultură, silvicultură, piscicultură, nutriţie şi dezvoltare rurală. (N.B.; Foto: USV)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: