Ar fi furat 25 de metri steri de lemn de foc pregătit pentru vânzare

> Bărbatul, din Horodnic de Sus, a fost reţinut

Un bărbat de 28 de ani, din Horodnic de Sus, a fost reţinut, sâmbătă, în urma unor percheziţii, el fiind acuzat că a furat circa 25 mc steri de lemn de foc, în noaptea de 7 spre 8 octombrie, din Cantonul Silvic Gălăneşti.

Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti au stabilit că din Cantonul Silvic Gălăneşti din cadrul Ocolului Silvic Marginea (ce are în administrare o zonă cu vegetaţie forestieră situată pe raza comunei Gălăneşti, în lunca râului Suceava, aparţinând Primăriei Gălăneşti) a fost sustrasă în noaptea de 7/8 octombrie cantitatea de aproximativ 25 metri steri lemn foc (aproximativ 12,04 mc), material lemnos ce era depozitat în două locaţii diferite, respectiv în zona în care este autorizată o partidă silvică care se află în curs de exploatare.

Lemnul de foc din speciile pin, frasin, salcie, anin era fasonat, secţionat la lungimea de un metru, scos şi depozitat în proximitatea zonei forestiere, pentru a fi comercializat către populaţie. În noaptea respectivă, persoane necunoscute, folosind un mijloc de transport, au sustras din două locuri unde era depozitat cca. 25 metri steri de material lemnos.

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii „furt calificat”. În urma investigaţiilor a fost identificat microbuzul utilizat la comiterea faptei, proprietatea unui bărbat din Horodnic de Sus,  însă acesta era folosit de un alt bărbat de 28 de ani din aceeaşi comună.

La solicitarea poliţiştilor şi unităţii de parchet, Judecătoria Rădăuţi a emis autorizaţia de efectuare a percheziţiei domiciliare pentru imobilul din  Horodnic de Sus ce aparţine bărbatului de 28 de ani.

Astfel, sâmbătă, începând cu ora 6, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, cu sprijinul unei grupe de luptători SAS, au pus în executare mandatul de percheziţie emis de instanţă, ocazie cu care în incinta curţii imobilului a fost identificat microbuzul implicat în comiterea faptei.

Microbuzul a fost ridicat şi indisponibilizat pentru cercetări, fiind depus la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi în baza ordonanţei de ridicare şi a procesului-verbal de indisponibilizare întocmite cu ocazia percheziţiei domiciliare.

De asemenea, au fost identificaţi 1,24 mc lemn foc fag pentru care  bărbatul de 28 de ani nu poseda documente de provenienţă din transport. Materialul lemnos a fost ridicat şi transportat la OS Marginea în vederea stabilirii provenienţei, fiind predat în custodie.

Bărbatul de 28 de ani a fost condus la sediul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti. În urma probatoriului administrat şi a audierii în calitate de suspect în prezenţa apărătorului ales, poliţiştii au dispus măsura reţinerii preventive sub aspectul comiterii infracţiunii „furt calificat”, fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: