Premierul desemnat Dacian Cioloş:

Am depus lista şi programul de guvernare

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat luni că a depus la Parlament lista cu miniştri şi programul de guvernare, subliniind că este nevoie de un executiv capabil să îşi asume măsurile dificile care urmează şi că aşteaptă ca partidele să voteze acest Cabinet.

„Am depus astăzi o listă de miniştri pentru un guvern monocolor, ancorat în structura politică a partidului, pentru că nu e momentul pentru un experiment. Am vrut să ne pregătim în aşa fel încât să fim gata, în cazul în care guvernul va trece, să putem începe guvernarea fără alte complicaţii administrative. Avem nevoie, în cazul în care acest guvern trece, de oameni care să răspundă rapid nevoilor politice şi care să îşi asume măsurile dificile care urmează. Noi suntem pregătiţi să ne asumăm aceste măsuri dificile. Din păcate, suntem într-un moment în care nu ne mai putem permite să pierdem nicio secundă. Avem nevoie de un executiv capabil să îşi asume în fiecare minut deciziile necesare şi să poate să acţioneze imediat”, a afirmat Cioloş.

El a spus că programul de guvernare propus poate părea dur, dar este necesar.

„Programul de guvernare pe care l-am propus poate să pară dur, dar e necesar, pentru că în situaţii excepţionale e nevoie şi de măsuri excepţionale. Ne vom concentra pe priorităţile evidente în momentul de faţă, avem nevoie de soluţii şi de măsuri imediate pentru criza sanitară. Deja e prea târziu şi vedem că mor zilnic oameni, zilnic sute de oameni, şi trebuie în acelaşi timp să ne pregătim pentru criza energetică, ce poate să lovească puternic oamenii în această iarnă. În rest avem obiectivul de a lansa imediat PNRR pentru a avea acces la fonduri şi pentru a pune în practică măsurile prevăzute în el”, a adăugat Dacian Cioloş.

Acesta speră ca votul în Parlament să fie cât mai repede.

Cioloş a mai spus că şansa echipei propuse de el o vor da parlamentarii la vot.

„Aici nu mai este vorba de matematică, este vorba de politică şi de asumarea responsabilităţii. Faptul că suntem în faţa dumneavoastră şi am depus lista cu membri ai guvernului şi programul de guvernare înseamnă că dăm o şansă şi şansa o decid parlamentarii la vot. Este un cabinet de criză, cu oameni determinaţi, care nu-şi fac alte calcule”, a explicat Cioloş.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: