Un eveniment mai aparte din casa fraţilor

Duminică, 10 octombrie a.c., a avut loc, în comuna Iordăneşti, omagierea poetului şi scriitorului Mircea Lutic (foto), membru al scriitorilor români din România (1996), al scriitorilor bucovineni (1995) şi al Societăţii pentru Cultura şi Literatura Română din Bucovina.

La acest eveniment au participat mai multe personalităţi, precum Vasile Bâcu, preşedintele Societăţii pentru Cultură „Mihai Eminescu” din Cernăuţi, cu soţia, dl Nicolae Şapcă, vicepreşedintele Societăţii „Mihai Eminescu”, şi consăteanul lui Mircea Lutic, primarul comunei Iordăneşti, Gheorghe Lutic, directorul Vasile Ioneţ al Liceului din Iordăneşti, familia Abutnăriţei din Vatra Dornei, George Sauciuc, îndrumător cultural din Suceava, şi alţi profesori şi invitaţi din împrejurimi.

Omagierea a avut loc în sediul noii şcoli din localitate, unde conducerea şcolii şi a Primăriei a oferit o cameră pentru bibliotecă, care se cheamă „Mircea Lutic”.

În sala mare pentru manifestări s-a desfăşurat un program artistic oferit de elevi din mai multe clase, îmbrăcaţi naţional. Au luat cuvântul mai mulţi participanţi. Directorul şcolii ne-a prezentat toate încăperile micii şcoli care găzduieşte şi două camere drept muzeu de obiecte vechi, foarte interesante. Un omagiu pentru Mircea Lutic a fost adus de mai mulţi vorbitori care au luat cuvântul şi au scos în evidenţă rezultate frumoase, având publicate zeci de articole şi cărţi, care fac cinste satului în care s-a născut.

Spre sfârşitul adunării omagiale, directorul Vasile Ioneţ a mulţumit tuturor participanţilor şi a anunţat surprize plăcute, că în muzeul din şcoală se află drapelul „Arboroasei” din 1930, ascuns în podul bisericii din cauza evenimentelor de război şi găsit după mulţi ani.

CIPRIAN BOJESCU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: