Spitalele din judeţ au primit 50 de doze de anticorpi monoclonali pentru tratarea infecţiilor cu SARS-CoV-2

> Aceste doze fac parte dintr-o donaţie făcută României de Italia

La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava şi la spitalele municipale din Rădăuţi, Fălticeni, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, care tratează pacienţi bolnavi de Covid-19, au ajuns sâmbătă 50 de doze de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2, repartizate de Ministerul Sănătăţii dintr-o donaţie primită din Italia, a anunţat, vineri seara, vicepreşedintele CJ Suceava Niculai Barbă.

Potrivit acestuia, Spitalului Judeţean Suceava i-au fost repartizate 26 de doze, iar pentru spitalele din Rădăuţi, Fălticeni, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, câte 6 doze.

Anticorpii monoclonali antispike reprezintă, în prezent, „tratamentul cel mai eficient în infecţia cu SARS-CoV-2 şi care previne formele complicate”.

Acesta trebuie să fie administrat la debutul bolii, respectiv în primele 7 zile de la debutul simptomatologiei.

Anticorpii monoclonali sunt sintetizaţi în laborator ca versiuni ai anticorpilor naturali produşi în sistemul imunitar atunci când se întâlneşte cu un virus.

România a primit deja peste 5.000 de doze din Italia, ca donaţie, care au fost împărţite spitalelor în funcţie de incidenţa îmbolnăvirii, urmând să primească alte peste 12.000 de doze din Germania. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Harry Twatter says:

    Wow! 50? I’m sac de bani. Cica e vreo trei mii de dollari una.
    Sper sa fie loc in frigider pentru toate. Daca spanned fereste nu este trebuie aruncat sandwichiul lui Dorel. Ala care se inverzeste de saptamana trecuta incoace… Nu de alta dar trebuie pastrate in caz ca vreun IPS se imbolnaveste de la moaste.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: