Prima tranşă de vaccin antigripal, însumând 8.900 de doze, a fost repartizată DSP Suceava

> Distribuţia dozelor de vaccin Vaxigrip Tetra către medicii de familie a început vineri > Campania de vaccinare antigripală gratuită va debuta cu imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani, cu afecţiuni cronice

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, consilier Gabriela Băncilă, ne-a declarat, vineri, că judeţului i-au fost repartizate, într-o primă tranşă, 8.900 de doze de vaccin antigripal Vaxigrip Tetra.

Băncilă a spus că acest tip de vaccin gripal este recomandat pentru vaccinarea gratuită a copiilor cu vârste între 0 şi 14 ani, care au afecţiuni cronice.

Ea a informat că începând de vineri se distribuie câte 20 de doze de vaccin antigripal medicilor de familie din judeţ, pentru imunizarea copiilor din grupele la risc.

„Aceasta este o primă tranşă, dar ca în fiecare an vom primi şi restul de doze de vaccin antigripal, până la debutul sezonului rece” a precizat Băncilă.

Reamintim că DSP Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii 72.000 de doze de vaccin antigripal pentru campania de vaccinare antigripală gratuită din sezonul rece.

Conform DSP Suceava, din totalul celor 72.000 de doze de vaccin solicitate pentru acest sezon rece, aproximativ 25.000 de doze ar urma să fie administrate pacienţilor cronici, alte 2.200 de doze pentru copii cu vârstă până la 6 ani, 300 pentru gravide, 3.300 pentru personalul medical, 1.300 pentru rezidenţii din instituţiile de ocrotire şi 40.000 de doze pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: