Preşedintele PSD Suceava, Ioan Stan, i-a recomandat lui Gheorghe Flutur să întoarcă privirea spre judeţ şi să se lase de aşa-zisa „politică mare”

> Potrivit lui, în Suceava avem în continuare cele mai proaste drumuri judeţene şi proiecte finanţate prin PNDL 2 nefinalizate

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că Gheorghe Flutur ar trebui să se lase de aşa-zisa politică mare pe care o face acum şi să-şi întoarcă privirea către judeţul Suceava, unde are „multă treabă”.

Ioan Stan a arătat într-un comunicat de presă de vineri că proaspătul prim-vicepreşedinte al PNL Gheorghe Flutur susţine rămânerea la guvernare a PNL în condiţiile în care rezultatele pe care guvernele de dreapta le-au avut în ultimii ani – indiferent că se discută de Guvernul Orban sau Guvernul Cîţu – au dus ţara din rău în mai rău, culminând cu această criză politică care s-a suprapus peste celelalte crize care deja măcinau societatea românească: economică, socială, sanitară.

„Suntem convinşi că inclusiv o mare parte a electoratului liberal este profund dezamăgită de eficacitatea guvernării de dreapta. Pentru că respectivii oameni i-au girat cu votul lor crezând că vor trăi mai bine decât pe vremea PSD-ului. Or aşa ceva nu s-a întâmplat şi nici nu are cum să se întâmple în viitorul apropiat având în vedere lipsa de viziune a decidenţilor politici liberali. Sub guvernările lor nu a crescut nivelul de trai, dar au crescut absurd de mult facturile la întreţinere, preţul alimentelor etc.” a spus Stan.

El a mai arătat că actuala criză a plecat de la premierul liberal Cîţu, care nu a înţeles că este într-o alianţă de guvernare şi că, în acest context, nu poate lua decizii fără să se consulte cu partenerii săi.

„Pe lângă asta, dacă guvernarea era cu adevărat bună, în mod cert moţiunea nu ar fi trecut cu un număr atât de mare de voturi. Pur şi simplu românii s-au săturat de acest guvern şi l-au vrut acasă, iar clasa politică a luat act de vocea străzii, punând în practică dorinţa alegătorilor” a adăugat senatorul PSD.

El mai arată că motivele pentru care PSD nu a propus un premier în urma moţiunii nu ţin de frica de a guverna ţara, pentru că PSD a mai preluat frâiele guvernării atât în urma „dezastrului lăsat de PDL în 2012”, cât şi în urma „dezastrului cabinetului Cioloş în 2016”.

„De fiecare dată am demonstrat că putem face mai mult şi mai bine. Drept care considerăm că cea mai potrivită soluţie pentru criza actuală este formarea unui guvern de specialişti şi organizarea alegerilor parlamentare în primăvară, pentru ca poporul să fie cel care decide care este noua majoritate parlamentară. Suntem convinşi că alegătorii vor merge pe mâna noastră, a PSD-ului, şi tocmai această realitate le dă fiori atât liberalilor, cât şi celor de la USRPLUS, şi preşedintelui Iohannis. Dar este o realitate care se datorează faptului că nu au fost în stare să facă nimic bun pentru români” a spus Ioan Stan.

Ioan Stan şi-a exprimat surprinderea că liderul liberal Gheorghe Flutur s-a dezis de fostul preşedinte PNL Ludovic Orban care, în campania electorală din toamna anului trecut, a venit la Suceava „ca să-i spele imaginea puternic afectată” de felul în care a gestionat epidemia de Covid-19 în primăvara lui 2020.

„Putem chiar afirma că alegerile în Suceava au fost câştigate de Ludovic Orban care atunci, în calitate de premier, le-a promis sucevenilor şi luna de pe cer ca să-l voteze pe domnul Flutur. Cum se face că atunci domnul Orban era bun, şi acum nu? Şi ne mai întrebăm oare cum poate să ţină lecţii politice pentru liberali un om care a pierdut de 3 ori consecutiv alegerile parlamentare la nivel de judeţ?” se întreabă Ioan Stan.

De aceea, preşedintele PSD Suceava i-a sugerat lui Gheorghe Flutur să lase politica „aşa-zis mare” şi să întoarcă privirea către judeţul Suceava, unde sunt în continuare cele mai proaste drumuri judeţene sau unde sunt proiecte finanţate încă prin PNDL 2 care nu au fost finalizate. „Domnia sa trebuie să înţeleagă că a conduce – fie o ţară, fie un judeţ – nu înseamnă să organizezi o horă sau un festival, nici să primeşti diplome cumpărate din bani publici, ci înseamnă să iei decizii care să schimbe în bine viaţa oamenilor” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: