În vederea limitării răspândirii Covid-19

Poliţiştii suceveni au continuat verificările

În perioada 14 – 17 octombrie a.c., poliţiştii suceveni au desfăşurat acţiuni cu efective sporite şi în sistem integrat cu lucrători de poliţie locală şi jandarmi, în vederea limitării răspândirii Covid-19, ei urmărind respectarea normelor legale aplicabile în contextul prelungirii stării de alertă, de către organizatorii de evenimente private, precum şi a măsurilor dispuse în ceea ce priveşte restaurantele, barurile, cafenelele etc. De pe raza judeţului au acţionat, în medie, 200 de poliţişti, scopul principal al acţiunilor fiind responsabilizarea cetăţenilor şi operatorilor economici şi monitorizarea respectării măsurilor legale în fiecare unitate administrativ-teritorială, conform restricţiilor impuse de rata de infectare înregistrată.

În toate unităţile de alimentaţie publică şi la evenimentele private s-au efectuat controale cu utilizarea dispozitivelor electronice de verificare a certificatelor verzi Covid.

Sâmbătă, au fost organiziate 16 acţiuni distincte la nivelul municipiilor şi oraşelor, iar alte 15 acţiuni punctuale în mediul rural.

Doar în ultimele trei zile poliţiştii au efectuat 13.429 de verificări ale persoanelor aflate în carantină, izolare sau în cadrul unor acţiuni punctuale. Au fost identificate 72 de persoane care nu au respectat măsurile stabilite prin lege (4 persoane nu au respectat măsura carantinării, 44 nu au respectat măsurile individuale de protecţie sanitară, iar 24 de persoane care nu au respectat restricţiile privind circulaţia persoanelor).

Au fost controlate 162 de unităţi economice, fiind identificate 3 unităţi care nu respectau măsurile de diminuare a impactului riscurilor.

În această perioadă au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, valoarea acestora fiind 17.000 de lei. Sancţiuni în valoare de 11.000 de lei au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activităţi publice sau private cu încălcarea legislaţiei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: