Preşedintele USR Suceava, senatorul George Mîndruţă:

Nu putem să fim bătuţi mereu cu palma peste ceafă de Florin Cîţu

> Aşteptăm de la partenerii noştri să-şi lase orgoliile la o parte, să accepte dialogul şi să formăm un guvern, spune parlamentarul sucevean

Preşedintele USR Suceava, senatorul George Mîndruţă a apreciat, vineri, la News Bucovina, că nominalizarea lui Dacian Cioloş pentru formarea unui nou guvern nu a fost o decizie surprinzătoare, pentru că acesta este un politician foarte experimentat şi care va avea o sarcină destul de dificilă.

„Nu ştiu exact părerile altora, dar, din punctul meu de vedere, a fost şi nu a fost o decize surprinzătoare, pentru că am ajuns să îl cunosc pe Dacian Cioloş. Este un politician foarte experimentat. Nominalizarea lui ca premier desemnat să facă un nou guvern a fost o veste care m-a bucurat, dar m-a şi îngrijorat în acelaşi timp, pentru că îmi dau seama că are o sarcină destul de dificilă”, a declarat senatorul USR George Mîndruţă.

Potrivit lui, PNL, prin vocea lui Florin Cîţu, s-a dovedit un partener destul de dificil în ultimele luni.

„Florin Cîţu este singurul vinovat pentru această criză politică. Noi am spus asta ori de câte ori am avut ocazia. USR PLUS nu combate sau nu acuză relaţia cu PNL per total, ca partid. Singurul care a luat decizii unilaterale şi care a surprins şi mulţi dintre colegii lui de partid este Florin Cîţu. Toate au început cu demiterea lui Vlad Voiculescu, apoi permanenta opoziţie la dorinţa de reforme pe care noi am avut-o în tot acest an de guvernare şi culminând cu demiterea lui Stelian Ion de la Ministerul Justiţiei. Problemele lor nu se rezolvă aşa, nu se rezolvă ducând o guvernare în criză şi, implicit, provocând o criză internă, pe lângă celelalte două deja existente. În tot acest context, nu ne mai trebuia şi o criză politică” a spus senatorul USR PLUS.

Totodată, senatorul George Mîndruţă este de părere că retragerea de la guvernare a fost una normală, dar că a fost luată cu greu.

„Nu putem să stăm, să fim bătuţi mereu cu palma peste ceafă de Florin Cîţu. Ne pare rău că s-a ajuns aici, iar dovada bunei noastre credinţe este tocmai oferta, disponibilitatea noastră de a nominaliza un prim-ministru, ofertă acceptată de preşedintele în funcţie” a declarat senatorul USR.

„Semnalul pe care noi îl aşteptăm de la partenerii noştri este să îşi lase orgoliile la o parte, să accepte dialogul şi să formăm un guvern pe care săptămâna viitoare să îl ducem în Parlament pentru a fi votat”, a transmis senatorul George Mîndruţă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: