La proba scrisă a concursului de directori de şcoală

Doar un singur candidat sucevean a obţinut nota 10

> Procentul de promovare este de aproximativ 70 la proba scrisă, înainte de soluţionarea contestaţiilor

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava a publicat rezultatele obţinute de candidaţi la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ, care s-a desfăşurat vineri.

Inspectorul şcolar general al ISJ Suceava, prof. Grigore Bocanci, ne-a declarat că aproximativ 70% din totalul candidaţilor prezenţi la proba scrisă a concursului au fost declaraţi admişi, obţinând cel puţin nota 7, înainte de soluţionarea contestaţiilor.

Potrivit listei rezultatelor probei scrise publicate de ISJ Suceava, un singur candidat a obţinut nota 10. Alţi 4 candidaţi au fost notaţi cu 9,2, iar 3 candidaţi cu nota 9.

Cele mai mici note înregistrate la această probă au fost 4,6, respectiv 4,8, doi candidaţi fiind notaţi cu 4,6, iar un candidat cu 4,8.

Potrivit calendarului, contestaţiile la proba scrisă urma să fie depuse în perioada 15-17 octombrie, soluţionarea acestora fiind prevăzută în perioada 18-20 octombrie. Afişarea rezultatelor finale la această probă va avea loc în data de 20 octombrie a.c.

În judeţ au fost scoase la concurs 272 de posturi vacante de director şi director adjunct (217 posturi de director şi 55 de posturi de director adjunct). După etapa de verificare a dosarelor de înscriere, 300 de dosare au fost declarate valide, iar două au fost respinse.

Din totalul celor 300 de candidaţi care au dosarele de înscriere la concurs validate, 5 au solicitat susţinerea probei scrise în sesiunea specială, care va fi organizată în data de 28 octombrie.

Desfăşurarea probei scrise din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, sesiunea 2021, din judeţul Suceava, s-a desfăşurat vineri, la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava. La această probă au participat 287 de candidaţi (8 au absentat).

Conform art. 15. din Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, este declarat admis la proba scrisă candidatul care a obţinut cel puţin nota 7. La proba de interviu pot participa doar candidaţii declaraţi admişi la proba scrisă.

Ministerul Educaţiei a anunţat recent că, în condiţiile identificării unor situaţii de îmbolnăviri cu Covid-19 în rândul candidaţilor, se va organiza joi, 28 octombrie a.c., o sesiune specială a probei scrise la care vor avea acces doar candidaţii care au transmis comisiei judeţene până joi, 14 octombrie a.c., ora 16.30, o solicitare însoţită de raportul medical/ decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceştia sunt plasaţi în izolare/ carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată. Sursa citată a menţionat că, în cazul în care acest document nu a putut fi eliberat până la data şi ora precizate, va fi transmis în intervalul 15-25 octombrie, prezentarea sa constituind condiţie obligatorie de participare la sesiunea specială. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: