Vicepreşedintele CJ Suceava Niculai Barbă:

Sistemul „Calitatea Ospitalităţii Româneşti” va fi implementat în unităţile turistice din Suceava, printr-un proiect-pilot

> Judeţul se află „pe podiumul” zonelor turistice din ţară

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Niculai Barbă a anunţat că judeţul va fi judeţ-pilot pentru implementarea unui proiect naţional în turism al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului – sistemul „Calitatea Ospitalităţii Româneşti” (COR).

Sistemul COR este o completare a clasificării actuale a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare din România, care ia în considerare infrastructura, dar şi starea acesteia, prestarea anumitor servicii şi modul în care sunt prestate.

„Structurilor de primire turistică care obţin acest sistem li se va acorda un logo pentru a-l putea folosi în vederea promovării, urmând ca promovarea acestei structuri turistice să fie făcută inclusiv prin intermediul mijloacelor de care dispune Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului” a spus Barbă.

El a explicat că, prin implementarea proiectului, se urmăreşte creşterea satisfacţiei consumatorului în relaţie cu serviciile furnizate, reducerea fluctuaţiei de personal, creşterea credibilităţii în ceea ce priveşte calitatea serviciilor turistice.

„Alegerea judeţului Suceava ca judeţ-pilot în implementarea unor proiecte pe turism nu este întâmplătoare. Judeţul Suceava, prin atracţiile şi promovarea brandului Bucovina, se menţine pe podiumul zonelor turistice din Romania” a mai spus vicepreşedintele CJ Suceava.

Turismul din Bucovina şi-a revenit în acest an

Totodată, Niculai Barbă a subliniat că datele din ultima perioadă vin să confirme atractivitatea judeţului Suceava, el arătând că în luna august s-au înregistrat 69.480 de turişti cazaţi în structurile de primire cu funcţiuni de cazare, clasificate, număr care îl depăşeşte pe cel din luna august 2019, înainte de pandemie.

„Practic, după scăderea din 2020, turismul din Bucovina şi-a revenit în acest an, numărul turiştilor depăşind anul anterior pandemiei, 2019. Acest număr reprezintă cam cât au împreună judeţele Neamţ şi Iaşi” a mai spus vicepreşedintele CJ Suceava.

Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte durata medie a nopţilor pe sejur, judeţul Suceava se menţine la o valoare de 2,1 – 2,2, aceasta fiind cea mai bună medie din Regiunea Nord-Est, cu mult peste Neamţ şi chiar peste Iaşi, cu o medie de 1,7 – 1,8.

„Este un lucru bun faptul că se menţine acestă valoare, mai ales dacă luăm în considerare ceea ce se întâmplă în Europa, unde se manifestă o tendinţă de scădere. Acest aspect a fost subliniat şi în timpul recentei întâlniri pe care am avut-o cu Jurgen Reichert (fost preşedinte al regiunii Schwaben – n.n.). Turiştii preferă să petreacă mai multe concedii sau vacanţe mai scurte în mai multe locuri” a concluzionat Niculai Barbă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: