Suceava

Cinci mari asocieri de firme concurează pentru proiectarea şi construirea sălii polivalente

> „Îmi pare rău că nicio firmă din judeţ nu a participat la această licitaţie destul de importantă” a declarat edilul-şef Ion Lungu

După două amânări consecutive, s-a ţinut licitaţia pentru proiectarea şi executarea lucrărilor la viitoarea sală polivalentă a municipiului Suceava. Cu oferte s-au prezentat cinci mari asocieri de firme, însă niciuna din judeţ.

Sala polivalentă este parte a viitorului complex sportiv care va include un stadion nou şi bazine de înot de nivel olimpic, investiţii care ar urma să fie făcute pe strada Iuliu Hossu, pe stânga, la ieşire din Suceava, spre Fălticeni, pe o suprafaţă de 12 ha de teren transferate Primăriei Suceava prin hotărâre de guvern. Conform unei hotărâri din iulie 2020 a Consiliului Local Suceava, sala polivalentă va avea o capacitate de 5.000 de locuri, într-un imobil cu subsol, parter şi două etaje, cu o suprafaţă utilă de 25.000 mp. Complementar dotărilor sportive, în zonă vor fi amenajate spaţii verzi şi parcări pentru autovehicule.

„Este o investiţie mare, de 38 de milioane de euro, în municipiul nostru. Sunt convins că va fi desemnat un câştigător, dar îmi pare rău că nicio firmă din judeţul Suceava nu a participat la această licitaţie destul de importantă” a punctat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Licitaţia ţinută pe 6 octombrie trebuia să se desfăşoare pe 14 septembrie, iar mai apoi pe 29 septembrie, însă potenţialii participanţi au cerut clarificări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: