În municipiul Suceava

Cererile pentru sprijinul financiar la încălzire se pot depune până pe 20 noiembrie

> „Sperăm să poată completa aceste formulare cât mai mulţi suceveni, (…) să uşurăm povara trecerii acestei ierni” arată primarul Ion Lungu

De pe 18 octombrie, formularele-cerere pentru obţinerea ajutorului la încălzirea locuinţei vor fi la dispoziţia sucevenilor eligibili. Anunţul a fost făcut de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care informează că este distribuită varianta modificată a acestora, întrucât, suplimentar sprijinului amintit, între timp s-a aprobat şi o compensare financiară pentru energia consumată.

„Este o formularistică destul de complicată, de birocratică. Sunt multe formulare de completat, dar nu vor fi probleme la Primăria Municipiului Suceava, care, din punct de vedere informatic, este dotată cu tot ceea ce ne trebuie. Direcţia de Asistenţă Socială s-a pregătit, achiziţionând încă din vară programe speciale” a precizat Ion Lungu.

Sucevenii interesaţi trebuie să ştie că, în baza Legii nr. 226 din 16 septembrie, privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, sprijin financiar la încălzirea locuinţei, de 100% din valoarea de referinţă, se va acorda familiilor cu venitul pe membru de 200 de lei. Acesta va fi de 90% pentru venituri cuprinse între 200,1 lei şi 320 de lei; 80% pentru cele de la 320,1 de lei la 440 de lei; 70% pentru cele variind între 440,1 de lei şi 560 de lei; 60% în cazul veniturilor pe membru între 560,1 de lei şi 680 de lei; 50% pentru venituri realizate de la 680,1 de lei la 920 de lei; 40% pentru cele care sunt cuprinse între 920,1 de lei şi 1.040 de lei; 30% la venituri de 1040,1 de lei şi 1.160 de lei; 20% la venituri de 1.160,1 de lei până la 1.280 de lei; de 10% pentru venituri nete pe membru de familie, ajutorul variind între 1280,1 de lei şi 1. 386 de lei. În cazul persoanelor singure, care realizează venituri cuprinse între 1.280 de lei şi 2.053 de lei, compensaţia este de 10% din valoarea de referinţă. Valoarea de referinţă în funcţie de sistemul de încălzire utilizat nu va putea fi mai mică de 250 lei pe lună, pentru gaze naturale; 500 de lei pe lună, pentru energie electrică; de 320 lei pe lună, pentru combustibili solizi şi/ sau petrolieri.

„Sperăm să poată completa aceste formulare cât mai mulţi suceveni, să le centralizăm, să beneficiem de bani şi să uşurăm povara trecerii acestei ierni” a subliniat Ion Lungu.

De asemenea, important de ştiut este că suplimentul financiar pentru energia consumată îi are în vedere pe consumatorii cu venit minim de 1.386 de lei pe membru de familie, precum şi persoanele singure cu venit maxim de 2.053 de lei. Astfel, se vor acorda 30 de lei pentru consumul de energie electrică; 10 lei pentru consumul de gaze naturale; 10 lei pentru consumul de energie termică; 20 de lei pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri. În cazul în care singura sursă de încălzire este cea pe energie electrică, suplimentul lunar este de 70 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: