Semnal

„Viaţa ne este în pericol ori de câte ori ne deplasăm pe carosabil !”

> Oamenii de pe str. Tarniţa cer autorităţilor să le dea trotuarul înapoi

Peste 40 de persoane „cu domiciliul în Suceava, comuna Şcheia, sat Sf. Ilie, str. Tarniţa” s-au adresat administraţiei locale şi, de asemenea, cotidianului „Crai nou”, solicitând „montarea  de piloni la limita trotuarului, pe str. Ion Irimescu, la ieşirea din sensul giratoriu spre Moara, pe partea dreaptă”, în contextul în care, potrivit lor, în zonă circulaţia este foarte dificilă „din cauza parcării autoturismelor pe trotuar”.

Potrivit celor peste 40 de suceveni şi şcheieni totodată, la intrarea pe str. Tarniţa,  pe stânga şi pe dreapta, staţionează autoturisme ale Poliţiei Locale pentru a monitoriza şi amenda, după caz, persoanele care parchează frecvent, neregulamentar, pe trotuar şi la intrarea pe această stradă… În ce-i priveşte pe pietoni – se înţelege că în mare majoritate localnici –, inclusiv copii care merg la şcoală, persoane cu handicap, persoane care se deplasează la farmacia policlinicii din apropiere, aceştia sunt nevoiţi, zilnic, să facă slalom, să se descurce cum pot. În ce-i priveşte pe conducătorii auto, aflăm că cei care ies de pe str. Tarniţa – situată între un bloc turn şi policlinică –, din cauza autovehiculelor mereu parcate ilegal, nu au vizibilitate pentru a ieşi în condiţii de siguranţă în str. Ion Irimescu.

„Toţi pietonii sunt nevoiţi să folosească carosabilul în scop pietonal, mamele cu cărucioarele, copiii cu bicicleta, copiii ce se deplasează spre şcoală, persoane cu handicap ce se deplasează cu căruciorul etc., fiindu-ne puse vieţile în pericol ori de câte ori ne deplasăm pe carosabil, în loc să ne deplasăm pe trotuar. De asemenea, se pot produce accidente grave din cauza ieşirii cu faţa a maşinii în strada principală, pentru a ne asigura dacă trec autovehicule din stânga sau dreapta” atrag atenţia localnicii. Nu în cele din urmă, ei semnalează administraţiei şi nişte câini agresivi din zonă, care sperie nu numai copiii…

Ei aşteaptă, cât mai curând, o rezolvare a situaţiei din partea autorităţilor, astfel încât, „pe viitor, să nu mai fie parcate maşini la intrarea pe str. Tarniţa şi nici pe trotuar”. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: