Conform viceprimarului Teodora Munteanu 

Trebuie soluţionate probleme de parcare şi de circulaţie în zona noului sediu al Judecătoriei Suceava

Viceprimarul de Suceava Teodora Munteanu consideră că edificarea noului sediu din municipiu al Judecătoriei, care va fi construit în cartierul George Enescu, pe un teren situat în zona Oficiului Poştal nr. 6, vizavi de DGASPC, este o investiţie necesară, dar că trebuie tratată „împreună cu realităţile zonei înconjurătoare”.

Ea a menţionat că a transmis Serviciului Urbanism, precum şi Comisiei tehnice pentru amenajarea teritoriului şi urbanism sesizările primite, cumulate cu observaţiile din teren.

Astfel, ea a constatat că sunt parcări insuficiente pentru funcţiunile existente deja în zonă, respectiv OP Suceava 6, staţie taxiuri, magazine, situaţie ce creează probleme de circulaţie.

Teodora Munteanu precizează că, la parcarea de lângă accesul la garajele blocului 65, circulaţia pe două sensuri se desfăşoară cu dificultate, având în vedere parcarea maşinilor şi zona staţiei de taxiuri.

Potrivit viceprimarului, amplasarea sediului Judecătoriei impune „amenajări ample asupra circulaţiei şi accesului”, iar „promovarea acestui amplasament pentru o instituţie de acest nivel impune o alocare de fonduri pentru restructurarea circulaţiei”.

Munteanu consideră că rezolvarea situaţiei parcării din zonă, a dimensionării accesului din bulevard şi a intersecţiilor cu străzile laterale, dar şi demolarea clădirilor redundante şi amenajarea intersecţiei din zonă vor trebui să facă parte dintr-un proiect care să fie implementat până la punerea în funcţiune a sediului Judecătoriei.

Totodată, viceprimarul spune că este necesară o zonă de aşteptare exterioară Judecătoriei (un scuar exterior cu locuri de stat), având în vedere inclusiv proximitatea cu Liceul cu Program Sportiv, ceea ce se poate rezolva prin planul urbanistic de detaliu. (PUD). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: