Senatorul PSD Ioan Stan:

Nominalizarea lui Cioloş ca premier este total neserioasă

> Ea  dovedeşte incapacitatea lui Iohannis de a se comporta ca un preşedinte

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, ieri, că PSD nu va vota Guvernul Cioloş, pentru că refuză să reinvestească încă „un guvern zero”.

„Considerăm că nominalizarea  ca premier a lui Cioloş este complet neserioasă. Este doar încă o dovadă a incapacităţii lui Iohannis de a se comporta ca un preşedinte. Este numai un gest cinic al domniei sale de a desemna un premier de la un partid cu 15% susţinere parlamentară, despre care ştie că nu are nicio şansă de a trece de Parlament” a spus Ioan Stan.

El arată în acest context că PSD nu va vota o astfel de propunere.

„Nu putem să votăm un premier de la USRPLUS, partid care a participat la distrugerea României, cot la cot cu Cîţu şi PNL. Moţiunea de cenzură a PSD era îndreptată şi împotriva miniştrilor USR şi a politicilor catastrofale ale acestora” a spus Ioan Stan.

El a subliniat că PSD nu şi-a schimbat opinia, şi, prin urmare, nu poate vota un guvern al USR, condus de Dacian Cioloş, „care deja a dat măsura (in)capacităţii sale în 2016, când a demonstrat că este total nepotrivit pentru această funcţie şi că a rămas în istorie ca premierul zero”.

Un prim pas spre alegerile anticipate

„Din perspectiva PSD, această rocadă din alianţa pierzătorilor – premier  USR-istul Cioloş, în locul PNL-istului lui Cîţu –  reprezintă  un prim pas către anticipate. Pentru orice om de bun simţ ar trebui să fie clar că Cioloş nu poate fi o soluţie pentru criza sanitară, economică şi socială în care partidul lui împreună cu PNL au adus România” arată Ioan Stan.

El a subliniat că PSD rămâne ferm în a susţine că anticipatele reprezintă  singura soluţie realistă care poate degaja o majoritate parlamentară solidă şi legitimă şi un guvern puternic, atât de necesar în actualul context.

„PSD avertizează însă că eventuala desemnare a dlui Cioloş ca premier, doar pentru a pica în Parlament şi a face din nou posibilă redesemnarea dlui Cîţu pentru această funcţie, reprezintă o încălcare grosolană a Constituţiei, încălcare pe care o vom sancţiona corespunzător la momentul oportun” a conchis Ioan Stan. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: