OCPI Suceava

Noi lucrări de cadastru în 75 de localităţi din judeţ

> Ar urma să fie înscrise în evidenţe peste 64.000 de imobile

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Suceava a anunţat că 75 de localităţi din cele 85 care au contracte de finanţare cu OCPI au încheiat, recent, contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale.

Suma totală a contractelor este de 10.025.039 de lei, urmând a fi înscrise în evidenţele de cadastru şi carte funciară 64.112 de imobile.

„În prezent, din totalul de 114 localităţi din judeţul Suceava, au fost cadastrate în proporţie de sută la sută două comune (Moara şi Mănăstirea Humorului). Sunt în derulare lucrări de cadastru la nivelul întregii comune în Drăgoieşti, Poiana Stampei, Pojorâta, Stulpicani, Suceviţa şi Vama. În alte 66 de unităţi administrativ-teritoriale au fost încheiate lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, pe sectoare cadastrale, fiind deschise gratuit pentru cetăţeni 116.164 de cărţi funciare”, a subliniat OCPI Suceava.

Lucrările se desfăşoară în cadrul celei de-a VIII-a etape de finanţare a Programului naţional de cadastru şi carte funciară (PNCCF). Deschiderea cărţilor funciare este gratuită pentru cetăţeni, fondurile fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Suceava.

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, primăriile care au semnat contracte de finanţare cu OCPI Suceava urma să găsească prestatori până la data de 27 septembrie a.c. PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetăţeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri şi apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Programul este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI – peste 4 miliarde de lei, din fonduri externe obţinute prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, aproximativ 313 milioane de euro, dar şi din bugetele locale ale primăriilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: