Consiliul Judeţean Suceava

530.000 de lei pentru Spitalul Municipal Fălticeni

> Banii vor fi cheltuiţi pentru gestionarea patologiei Covid-19

Preşedintele administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a convocat, ieri, o şedinţă de îndată a Consiliului Judeţean Suceava pentru alocarea de fonduri Primăriei Municipiului Fălticeni, spre susţinerea Spitalului Municipal Fălticeni în lupta cu noul coronavirus.

Potrivit proiectului de hotărâre, urma să fie alocaţi 530.000 lei, sumă care să fie utilizată la achiziţionarea testelor rapide pentru testarea pacienţilor internaţi, a kit-urilor de recoltare pentru teste RT-PCR, a echipamentelor de protecţie pentru personalul spitalului, a dezinfectanţilor de mâini şi suprafeţe, precum şi pentru închirierea de aparate de oxigenoterapie cu flux crescut.

Reamintim că primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a atenţionat joia trecută că Spitalul Municipal Fălticeni are probleme cu asigurarea finanţării pentru tratarea pacienţilor Covid.

„Vom fi, în viitorul foarte apropiat, dacă nu primim sprijin financiar, în imposibilitatea să mai putem trata bolnavi de Covid la Fălticeni. Nu mai avem bani! Contractul pe care îl avem cu CAS Suceava are nişte limite legale. Toată lumea spune: Faceţi, faceţi, faceţi! Nicio instituţie a statului nu-şi asumă oficial ceea ce solicită verbal” a spus Cătălin Coman.

Directorul executiv al DSP Suceava, farm. Olivia Ioana Vlad, a anunţat, vineri, că, având în vedere evoluţia epidemiologică din judeţ, nivelul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor cu Covid-19 din spitale în cele 7 zile anterioare, dar şi în baza concluziilor dezbaterilor din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, DSP urma să propună Ministerului Sănătăţii ca Spitalul Municipal Rădăuţi să fie primul care să intre în procedura de tratare a pacienţilor cu Covid începând cu data de 14 octombrie a.c., ulterior intrând Spitalul Municipal Fălticeni, în funcţie de evoluţia epidemiologică din judeţ. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: