Îngrijorare

L.D. CLEMENT

Veşti de la Londra (potrivit „Ziarulromanesc.net”: supermarketurile din UK angajează 100.000 de muncitori sezonieri, deoarece, conform „Metro”, s-ar părea ca acestea să se lupte cu lipsa forţei de muncă „ce ameninţă să distrugă Crăciunul”; salariile cresc în industria cărnii, măcelarii fiind plătiţi acum cu 37.000 de lire sterline/an „din cauza lipsei a 15.000 de angajaţi”; agricultura din UK este aproape de colaps, fermierii solicitând întoarcerea românilor la muncă; pe de altă parte – în context de Brexit, de Covid, de creştere a nivelului facturilor la gaze şi electricitate, dar şi de criză a forţei de muncă – numeroase firme sunt ameninţate cu falimentul… În această perioadă, aşadar, Marea Britanie este şi nu este „rai” pentru românii de acolo, dovadă fiind şi faptul că, de câteva zile, ei au vehiculat pe reţelele de socializare un interviu din 2017 al lui Boris Johnson (atunci ministru de Externe, aflat la Bucureşti) în care – apropo doar de Brexit – actualul premier făcea un „legământ” faţă de ei, asigurându-i printre altele că „nu ar trebui să fie deloc îngrijoraţi”, deoarece „sunt membri extrem de valoroşi ai societăţii” britanice, „îi iubim!”, „au o contribuţie uriaşă la economia Regatului Unit, la cultura britanică… Am fi nebuni să îi lăsăm să plece înapoi în România. Vrem să îi păstrăm, vrem să ne asigurăm că se simt în siguranţă şi că drepturile lor sunt protejate”…

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Hary Twatter says:

    Romanul e macelar din tata-n fiu. Mereu au taiat porcu ‘n’batatura… E calificati, educati in Romania educata, ‘arnici, politicosi si mereu binevoitori.
    Se pare ca BoJo e la concurenta cu conditiile de viata si economia prospera romaneasca. E greu sa tii romanii in UK cind in Romania viata e mai buna.
    Acum cu prim ministru nou, cu salariile si pensiile marite cu doua puncte sub inflatie nu vad ce interes ar mai fi sa trudesti in tara lui Shache si Spire. Parol.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: