Volei masaculin, Divizia A2

CSM Suceava a revenit pe partea de est în acest sezon competiţional

> Campionatul eşalonului secund se va desfăşura într-un sistem de turnee

 CSM Suceava a revenit pe partea de est a eşalonului secund al voleiului românesc după ce a petrecut câteva sezoane în vest, acolo unde avea şi o deplasare la mare distanţă, la Arad. Formaţia suceveană va avea doar trei colege de serie, Ştiinţa Bacău, VC Tomis Constanţa şi CSM Râmnicu Sărat.

Campionatul Diviziei A2 se va desfăşura în sistem turneu, fiecare dintre cele patru componente ale seriei urmând să fie gazda unei competiţii în care timp de trei zile se va juca fiecare cu fiecare. Primul turneu de acest fel va avea loc la Bacău, în perioada 22-24 octombrie.

În acest sezon competiţional, gruparea CSM Suceava va fi din nou un mix între jucătorii foarte tineri şi veterani. Formaţia suceveană va fi antrenată tot de Tudor Orăşanu şi are în componenţă, pe lângă câţiva tineri promiţători din propria pepinieră, şi trei jucători din alte localităţi. Unul dintre ei, Victor Asmarandei, este din Piatra Neamţ şi se anunţă a fi un sportiv de mare perspectivă, fiind component al lotului naţional de juniori. Din lotul echipei sucevene de seniori vor mai face parte şi doi jucători de la Fălticeni crescuţi de antrenorul Ionel Ciocan, Sabin Hortopan şi Cezar Ciubotariu. La dispoziţia antrenorului Tudor Orăşanu se află şi super-experimentaţii Sasu, Huţuleac, Pietraru şi Gontariu, sportivi care pot fi un exemplu pentru cei mai tineri.

„Avem din nou o echipă combinată, alcătuită din tineri şi veterani. Am pierdut trei jucători de valoare la finele sezonului precedent, Verciuc, Albu şi Bortă, dar am încercat să încropim o formaţie competitivă. Ne vom putea din nou baza pe veteranii Sasu, Huţuleac, Pietraru şi Gontariu, dar vom miza, în principal, pe cei mai tineri care trebuie să crească, promovarea lor fiind principalul nostru obiectiv.

Vom juca într-un nou sistem care s-a dorit a fi mai economic şi vom vedea cum va funcţiona. Important este să jucăm pentru că am avut o pauză extrem de lungă”  a declarat antrenorul echipei CSM Suceava, Tudor Orăşanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: