Daniel Cadariu, despre „atacurile deşănţate” la adresa PNL ale „alianţei toxice PSD-AUR-USR”, pe marginea repartizării fondurilor la primării

Senatorul PNL de Suceava Daniel Constantin Cadariu susţine că nemulţumirile celor care formează acum „alianţa toxică PSD-AUR-USR” privind repartizarea fondurilor guvernamentale către primării sunt „total nejustificate”, arătând că social-democraţii „au memoria scurtă”.

„După ce au lăsat ţara blocată pentru că aşa au vrut ei, fără a avea nicio altă soluţie, membrii alianţei toxice PSD-AUR-USR continuă atacurile deşănţate la adresa PNL, acum etapa repartizării fondurilor la primării” spune Cadariu.

El a explicat că unul dintre argumentele care au primat la repartizarea banilor a fost acela de a fi ajutaţi toţi cei care au nevoi, indiferent de culoarea politică, amintind de alocările pentru anul 2021 privind acoperirea ratelor şi dobânzilor la programul „Utilităţi şi mediu”. Apoi, a adăugat Cadariu, s-a ţinut cont de ajutoarele punctuale acordate în cursul anului de la Consiliul Judeţean, făcând referire la Spitalul Municipal Fălticeni. Parlamentarul liberal a menţionat că au fost ajutaţi şi cei care au solicitat fonduri, dând exemplul comunei Grăniceşti, care nu a făcut nicio solicitare.

Daniel Cadariu a ţinut să le împrospăteze memoria celor de la PSD amintind că Guvernul Dăncilă, la repartizarea banilor în octombrie 2019, şi-a bătut joc de primăriile PNL. „La întrebarea de ce primarii PSD au primit mai puţini bani, răspunsul este simplu: pentru că ei au finanţate deja 63% din proiectele pe PNDL 1 şi 2, dar şi 68% din proiectele pe CNI care nu necesită cotă de cofinanţare. E o nemulţumire şi a primarilor liberali că sesiunile de depunere a proiectelor pe PNDL 1, PNDL 2 şi CNI, dar şi pentru proiectele europene au fost în perioada PSD, iar noi acum plătim ce au semnat ei. Iar ei au cam fugit de proiectele cu finanţare europeană unde au nevoie de cofinanţare. Cumva trebuia făcută acum o minimă echilibrare a lucrurilor. Mai e ceva care trebuie spus. La adoptarea bugetului şi a Anexei 7.02, cei mai mulţi bani au fost dirijaţi spre primarii USR, precum la Alba-Iulia, Braşov, Timişoara, Bacău. Atunci nu mai era o dirijare discreţionară şi lipsită de transparenţă, pentru că domnul Barna era vicepremier USR? Ia să ne mai lase cu ipocrizia domnii de la USR!” a declarat Cadariu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: