Primarul Ion Lungu:

Cei 15 milioane de lei primiţi de Suceava din fondul de rezervă nu au fost repartizaţi politic

> Potrivit edilului-şef, este vorba despre o alocare necesară pentru plata subvenţiei în avans la încălzire

Primarul Ion Lungu a respins, joi, acuzele PSD că municipiul Suceava a primit din fondul de rezervă suma de 15 milioane de lei ca plată pentru susţinerea candidaturii lui Florin Cîţu la funcţia de preşedinte al PNL.

Ion Lungu a precizat că această alocare de fonduri reprezintă necesarul municipalităţii pentru achitarea subvenţiei în avans pentru achiziţionarea de biomasă pentru centrala Bioenergy care asigură agentul termic în regim centralizat în muncipiul Suceava.

„Nu e o repartizare politică” a declarat Ion Lungu.

El a reamintit că în 2019 Guvernul PSD a alocat municipiului Suceava suma de 18 milioane de lei pentru aceeaşi plată în avans a subvenţiei, iar, în 2020, Guvernul condus de Ludovic Orban a alocat 10 milioane de lei.

„Mi se pare un lucru normal şi bine fundamentat. Noi trebuie să dăm această sumă de bani pentru subvenţii în avans pentru a cumpăra biomasa, pentru că atunci când vin sărbătorile de iarnă se lucrează mai puţin la pădure şi vrem să fie stocul de masă lemnoasă în curte” a spus Ion Lungu.

El a precizat că Bioenergy nu şi-a primit contravaloarea certificatelor verzi, aceasta fiind o problemă a societăţii de producere a energiei termice.

„Nu este o repartizare politică aşa cum se speculează” a mai spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei a menţionat că a solicitat 20 de milioane de lei de la Guvern, dar că i s-au alocat doar 15 milioane de lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: