Primarul de Fălticeni avertizează:

Vom fi în imposibilitatea internării pacienţilor Covid în Spitalul Fălticeni

> El a solicitat de la fondul de rezervă 2,8 milioane de lei şi a primit 50.000 de lei

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat ieri, pentru News Bucovina, că a solicitat fonduri de 2,8 milioane de lei de la fondul de rezervă al Guvernului pentru asigurarea finanţării Spitalului Municipal, pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap şi pentru cofinanţare de proiecte europene, dar că a primit doar 50.000 de lei.

Coman a evitat să comenteze modul în care s-a făcut alocarea de fonduri, dar a spus totuşi că situaţia gravă este că vor exista foarte mari probleme în viitorul foarte apropiat privind gestionarea serviciilor medicale la Spitalul Municipal Fălticeni, pe care toată lumea, la nivel judeţean, vrea să-l facă în totalitate spital Covid.

El a spus că municipalitatea fălticeneană nu este de acord cu transformarea Spitalului Municipal în spital Covid şi, mai mult, în viitorul foarte apropiat va aduce la cunoştinţa CJSU Suceava că va fi în imposibilitatea internării pacienţilor cu Covid la Spitalul Fălticeni, din cauza lipsei fondurilor.

Cătălin Coman a menţionat că Spitalul Municipal Fălticeni este singurul spital din tot judeţul care asigură tratamentul pentru boli infecţioase non-Covid, dar şi pentru pneumologie şi TBC, fiind preluaţi pacienţi din tot judeţul.

„Am făcut eforturi imense din punct de vedere financiar să avem şi patologie Covid cu peste 100 de paturi şi şase paturi la ATI ce au fost puse la dispoziţia CJSU Suceava” a declarat primarul.

Cătălin Coman a subliniat că va fi necesară asigurarea de sprijin financiar pentru spital.

„Vom fi, în viitorul foarte apropiat, dacă nu primim sprijin financiar, în imposibilitatea să mai putem trata bolnavi de Covid-19 la Fălticeni. Nu mai avem bani! Contractul pe care îl avem cu CAS Suceava are nişte limite legale. Toată lumea spune: Faceţi, faceţi, faceţi! Nicio instituţie a statului nu-şi asumă oficial ceea ce solicită verbal” a spus Cătălin Coman.

El a arătat că la Maternitate vin foarte multe mame să nască şi sunt cazuri în care se constată că acestea sunt pozitive la infecţia cu noul coronavirus.

Cătălin Coman a menţionat că o analiză a costurilor va fi înaintată luni către CJSU şi CJ Suceava, privind necesarul pentru tratarea patologiilor Covid şi non-Covid în Spitalul Fălticeni.

„E nevoie de peste un milion de lei. Anul acesta noi nu am primit absolut niciun ban de la minister sau de la CJ pe partea de funcţionare” a mai declarat Cătălin Coman.

În ceea ce priveşte celelalte aspecte financiare, el a arătat că municipalitatea „se va descurca”, dar că problema spitalului este de cea mai mare importanţă. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI