Faţă de primele 9 luni din anul trecut

Sucevenii au deşertat cu o cincime mai mult în vistieria municipală

> Contribuţia obligatorie agenţilor economici a săltat cu aproape 10%, însă mai există şi firme aflate în „situaţii delicate” >„În condiţiile în care avem taxe şi impozite locale ca în anii din urmă, oraşul se dezvoltă, ceea ce este un lucru bun” arată primarul Ion Lungu

Până pe 30 septembrie a.c., la bugetul municipiului Suceava au fost adunate sume mai consistente în comparaţie cu anul 2020, dar mai ales cu 2019, a informat joi, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

Astfel, după 9 luni din anul curent, în vistieria municipală au intrat 62,29 de milioane de lei, cu 17% mai mult faţă de aceeaşi perioadă anului 2020, cât şi cu 6,38% peste suma adunată în intervalul omolog din 2019.

În ceea ce priveşte contribuabilii persoanele fizice, în speţă populaţia, încasările din obligaţiile aferente sunt mai mari cu 19,96% în comparaţie cu anul trecut, iar raportat la anul 2019 au sporit cu 7,98%.

În cazul persoanelor fizice, adică al agenţilor economici, comparativ cu anul precedent contribuţia obligatorie la bugetul municipiului a săltat cu 9,88%, faţă de primele trei trimestre din anul 2019, intrările fiind mai mari cu 11,01%.

„Sigur, avem încasări mai mari faţă de anii anteriori. Mai există, însă, restanţe de achitat către Primărie, de către unii agenţi economici aflaţi în situaţii delicate. Îi contactăm şi încercăm să îi convingem să facă eforturi pentru a plăti restanţele la bugetul local” a explicat ocupantul fotoliului administrativ din Areni.

Chiar dacă nivelul taxelor şi impozitelor locale a fost păstrat constant pe durata mai multor ani, Ion Lungu susţine că o explicaţie a creşterii procentuale a încasărilor din taxele şi impozitele locale ar fi creşterea numărului de contribuabili, pe fondul „dezvoltării oraşului”.

„În condiţiile în care avem taxe şi impozite locale ca în anii din urmă, oraşul se dezvoltă, ceea ce este un lucru bun. Acesta în ciuda celor care contestă, chiar dacă, până la un anumit punct, este corect ca fiecare să-şi apere habitatul” a subliniat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Hary Twatter says:

    Nu e nimic mai mult, populatia plateste taxa pe inflatie. Nici nu poate fi mai mult atita timp cit tot mai multi locuitori fug in afara, nasterile au un spor negativ si covidul secera.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: