Fălticeneanul David Arcip, campion şi vicecampion naţional la tenis de câmp

În perioada 2-6 octombrie 2021, la Braşov, s-a desfăşurat turneul de tenis U12 de categorie A Cupa Vaideanu powered by Acerbis, competiţie înscrisă în circuitul Federaţiei Române de Tenis, la care fălticeneanul David Arcip, jucător legitimat la clubului Lechner Tennis School, a participat atât în proba de simplu, cât şi în proba de dublu.

După ce s-a întors cu titlul de campion în proba de dublu de la turneul „Tennis Europe” desfăşurat în Republica Moldova, în perioada 20-25 septembrie, au urmat câteva zile pe care jucătorul din urbea de pe Şomuz le-a dedicat unei pregătiri intense pentru a putea să câştige unul dintre cele mai importante turnee ale toamnei la categoria U12.

În proba de dublu, David a făcut pereche cu Albert Pipie, de la Tenis Club Stănică din Craiova. A fost o echipă solidă, care, după meciuri frumoase, a ajuns în finala competiţiei terminând pe poziţia de vicecampioni. A fost o finală muncită, aplaudată şi apreciată de oficialii Federaţiei Române de Tenis şi de ceilalţi antrenori, dar pierdută la doar 4 puncte în maxi-tiebreak, în faţa unui alt sucevean, Karlo Piticaru, legitimat la AS Club Sportiv Tenis Nord Bucovina din Sadova, care a făcut echipă cu Lucas Miloş, de la Clubul Sportiv Helios Timişoara.

 În proba de dublu, David Arcip şi Albert Pipie s-au completat reciproc şi printr-un joc strategic, închegat, au reuşit să elimine echipe puternice, cu experienţă în meciuri la dublu, provenind de la cluburi bine cotate cum ar fi Olimpia Bucureşti sau Dinamo.

În proba de simplu, David s-a remarcat exemplar eliminând rând pe rând participanţi de top din clasamentul U12, copii care îl depăşeau în primul rând fizic, jucătorul fălticenean având 11 ani şi înălimea cea mai mică. David a jucat toate meciurile cu răbdare şi determinare şi a ţinut mereu seama de sfaturile preţioase ale antrenorului său, Ferry Lechner, astfel încât a reuşit după meciuri grele să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Acesta este primul turneu de categoria A câştigat de David la categoria U12, victorie care îi consolidează încrederea în sine şi îi confirmă maturitatea în situaţii grele şi tensionate.

Celălalt sucevean, Karlo Piticaru, nu a reuşit calificarea în turul II, iar pe colegul său din proba de dublu, Lucas Miloş, David Arcip l-a întâlnit în finală, reuşind să îl învingă cu 6-2; 6-2.

Susţinerea unei cariere care a început frumos

Aşadar, visul lui David continuă şi, mai mult decât atât, începe să confirme cele mai optimiste aşteptări. Numai că, pe lângă talentul de care dispune, ambiţia, spiritul de sacrificiu în susţinerea unei cariere, care, deja, se deschide frumos, David Arcip mai are nevoie şi de suport financiar, pentru că, după cum se ştie, tenisul de câmp de înaltă performanţă este foarte costisitor.

„Acest turneu a fost unul în care David şi-a învins emoţiile, testându-şi în acelaşi timp răbdarea şi în care a învins curajul. Toate aceste premise constituie baza participării lui David la preselecţiile naţionale pentru copiii care vor face parte din lotul naţional al României, preselecţii care se vor desfăşura în luna noiembrie la Bucureşti.

Mulţumim din suflet antrenorului Ferry Lechner pentru contribuţia categorică în progresul tenisistic al lui David. Ca să participe la turnee, David are nevoie de sprijinul unor sponsori. Mulţumim tuturor sponsorilor, în special Asociaţiei Rotary Club Fălticeni, societăţilor comerciale Nico Paul SRL şi Saniral SRL pentru susţinerea lui David şi cadrelor didactice de la Şcoala Gimnazială «Mihail Sadoveanu» din Fălticeni pentru înţelegerea şi încurajarea micuului sportiv în lungul drum al performanţei. Numai aşa visul lui poate să meargă mai departe” ne-a spus Ramona Arcip, mama micului campion.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: