Două decenii de la înfiinţarea Jandarmeriei Montane

> Doar de la începutul acestui an, jandarmii montani suceveni au participat la 775 de misiuni, inclusiv 27 de căutare-salvare

 De la începutul acestui an, jandarmii montani suceveni au participat la 775 de misiuni, 26 de intervenţii la animale sălbatice şi 27 de acţiuni de căutare-salvare. Datele au fost prezentate de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Suceava la 5 octombrie, ziua în care s-au sărbătorit 20 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Montane.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Bogdan Vodă” Suceava are în subordine şase posturi montane, situate atât în mediul urban, cât şi în mediul rural (Gura Humorului, Frasin, Suceviţa, Vatra Dornei, Broşteni, Câmpulung Moldovenesc), cu 47 de funcţii încadrate.

„Deoarece judeţul Suceava are un relief preponderent montan, conducerea IJJ a urmărit ca locuitorii cătunelor de munte izolate şi numeroşii turişti atraşi de frumuseţile locurilor să beneficieze de un climat de ordine şi siguranţă asigurat de jandarmi bine pregătiţi în acest domeniu.

Necesitatea prezenţei jandarmilor pe traseele turistice şi la obiectivele din zona de competenţă montană constă în a acţiona permanent şi eficient pentru salvarea vieţii cetăţenilor şi a turiştilor aflaţi în dificultate pe munte, prevenirea şi combaterea faptelor infracţionale şi contravenţionale, protecţia rezervaţiilor naturale şi a altor arii protejate de lege, a mediului înconjurător, florei şi faunei montane, combaterea infracţiunilor la regimul silvic şi intervenţia în situaţii de urgenţe civile, în cooperare cu alte structuri specializate” a explicat IJJ Suceava, care a transmis un mesaj de felicitare jandarmilor montani.

Jandarmii montani şi-au sărbătorit ziua împreună cu elevii Şcolii Gimnaziale Voievodeasa, cărora le-au prezentat principalele activităţi, tehnica şi mijloacele din dotare, oferindu-le sfaturi pentru drumeţii în siguranţă pe munte. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI