Ceremonia de premiere a câştigătorilor Concursului naţional de recitare „Glas de copil – Maica Domnului, Darul lui Dumnezeu pentru oameni”, ediţia I

Cu binecuvântarea Înalt-preasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, vineri, 1 octombrie 2021, la Centrul Cultural „Sfântul Mitropolit Iacob Putneanul” din cadrul Mănăstirii Putna a avut loc ceremonia de decernare a premiilor Concursului naţional de recitare „Glas de copil – Maica Domnului, Darul lui Dumnezeu pentru oameni”, ediţia I.

Concursul, organizat de Sectorul Cultural şi Sectorul Comunicare, Media şi Relaţii Publice din cadrul Centrului Eparhial în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, şi-a propus să aducă în prim-plan literatura religioasă închinată Născătoarei de Dumnezeu, dar şi să-i sensibilizeze pe toţi participanţii iubitori de poezie cu privire la tema abordată, să stimuleze creativitatea privind interpretarea, să contribuie la dezvoltarea capacităţii de exprimare, precum şi la creşterea gradului de implicare în activităţile culturale ale Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Date fiind condiţiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus, la eveniment au fost prezenţi câştigătorii premiului Theotokos. Aceştia, îmbrăcaţi în frumoase costume populare specifice zonei din care provin, au recitat cu mare bucurie poeziile înscrise în concurs, dedicate Maicii Domnului.

Premiile oferite de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava au fost înmânate de Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar. Preasfinţia Sa i-a felicitat şi binecuvântat pe elevii premiaţi. Câştigătorii, atât cei mai mici, cât şi cei mai mari, au fost răsplătiţi cu cărţi specifice vârstei, cu tematici potrivite pentru folosul lor duhovnicesc, şi cu câte o icoană cu chipul Maicii Domnului.

La eveniment au fost prezenţi şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare, dintre care îi amintim pe domnul conf. univ. dr. Vasile Timiş, inspector şcolar general pentru religie în Ministerul Educaţiei, domnul prof. Dumitru Ioan Puiu, inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Judeţean Suceava, arhid. prof. dr. Bogdan Mihai Hrişcă, consilier eparhial în cadrul Sectorului Educaţional-Teologic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, pr. Alexandru Flavian Sava, consilier eparhial la Sectorul Comunicare, Media şi Relaţii Publice, precum şi pr. Ştefan Mihalcea, directorul Departamentului Media al Centrului Eparhial, şi, nu în ultimul rând, doamna prof. Daniela Luminiţa Ceredeev, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Judeţean Suceava.

Competiţia, la care au trimis materiale video peste 200 de copii şi tineri din judeţele Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Constanţa, Covasna, Iaşi, Neamţ, Prahova, Suceava, Vaslui, Vrancea şi din municipiul Bucureşti, s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă: învăţământ preşcolar, primar şi gimnazial-liceal.

Au fost acordate 7 categorii de premii şi distincţii, respectiv: Premiul „Theotokos”, premiile I, II şi III, menţiuni, Premiul special pentru autenticitate, Premiul special pentru originalitate şi diplome de participare.

Comisia de jurizare formată din personalităţi şi specialişti în domeniul literaturii şi culturii a punctat fidelitatea faţă de învăţătura de credinţă, calitatea interpretării, originalitatea, adecvarea poeziei la vârstă, creativitatea şi sensibilitatea momentului artistic.

Organizatorii amintesc faptul că premiile pentru locurile I, II şi III, menţiunile, premiile speciale şi diplomele de participare pot fi ridicate de la sediul Inspectoratului Judeţean Suceava de părinţii elevilor, de cadrele didactice coordonatoare sau de preoţii din parohiile din care participanţii fac parte.

În cazul participanţilor din alte judeţe, premiile oferite vor fi trimise prin poştă pe adresa inspectorului pentru disciplina religie din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean de care aparţin. (IRINA URSACHI, ArhiepiscopiaSucevei.ro)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: