Un congres de pomină

De mai bine de trei luni, liderii, televiziunile şi influencerii USR-PLUS, PSD, AUR au lansat tot felul de bombe mediatice şi fake-news-uri apropo de congresul PNL cu speranţa şi intenţia deloc ascunse de a-l compromite, de a provoca degringoladă şi sciziune la vârful formaţiunii liberale. Situaţia devenise atât de tensionat-caraghioasă că nu mai puteai citi un articol, nu mai puteai urmări o emisiune politică TV fără să dai de injurii, minciuni, ipoteze aiuritoare, scenarii abracadabrante, unele provenind chiar de la echipa de campanie internă a lui Ludovic Orban. Spre ruşinea lansatorilor, a „presarilor” atotştiutori şi siguri pe minciunile lor, le vom expune în cele ce urmează:

> alegerile în PNL n-au fost libere; Iohannis şi serviciile secrete au aranjat în aşa fel voturile, încât să câştige Florin Cîţu… Dar nu ni se spune în ce fel au aranjat, nici nu a venit nimeni cu vreo dovadă, cât de cât palpabilă: nu l-a văzut sau auzit nimeni pe preşedinte cerându-le imperativ participanţilor la congres să-l aleagă pe „prim-ministrul său”, nu s-a plâns nimeni că ofiţerii SRI ori ai altor servicii i-ar fi ameninţat sau constrâns pe votanţi, iar voturile au fost numărate de o comisie statutar numită şi controlată de alţi liberali.

> PSD i-a manevrat pe membrii PNL (a se citi: i-a prostit!) ca să fie ales Cîţu, fiindcă îi convine un prim-ministru slab… Nu ni se arată cum a procedat. Să fi influenţat decizia electorilor cu ajutorul flăcării mov şi al lor domn Aliodor Manole care cică se pricepe la aşa ceva?

> ca să fie votat, prim-ministrul i-ar fi răsplătit pe alegători cu sume grele, iar primarii, şefii judeţelor ar fi fost mituiţi cu multe milioane din bugetul statului… Nu a apărut în spaţiul public nicio referire serioasă din partea acuzatorilor, iar poliţia, DNA, justiţiarii, inspectorii fiscului, Curtea de Conturi, presa… nu au primit nicio sesizare în acest sens. Ce ţară e aceea în care orice ofuscat te poate acuza de furt şi corupţie fără să aibă dovezi şi fără să suporte rigorile legii? Şi, culmea, acuzaţiile vin de la lideri importanţi, nu numai ai Opoziţiei, oameni serioşi care vor să conducă destinele României! > încă de la începutul activităţii sale la Palatul Victoria, aceiaşi mardeiaşi şi mafalde din presă n-au mai avut linişte, lansând minciuni despre Florin Cîţu: ba că a picat examenul de treaptă, ba că nici vorbă de studii şi dipolme la universităţi celebre americane, ba că era un alcoolic şi drogat ordinar, ba că e omul serviciilor secrete, când româneşti, când americane, care vor să ne fure ţărişoara, ba că e un penal, un escroc sadea care a devalizat bănci cu prietenul său Lucian Isar… Dinspre partea justiţiarilor noştri, niciuna din acuzaţii nu a putut fi probată, dar nu contează, caruselul acuzaţiilor continuă cu aceeaşi disperare. > dacă va fi ales Cîţu, se vor zvârcoli Brătienii în mormânt, fiindcă „individul” sau „insul” „Vasilică al nostru” nu are nimic a face cu tradiţia vechilor liberali şi cu adevăratul liberalism, iar PNL va fi „îngropat” asemeni PNCD în 2000… Este evident că aproape toate procesele de intenţie, minciunile, fake news-urile, manipulările de mai sus vin din tabăra adversă, semn că Ludovic Orban nu-şi acceptă înfrângerea şi speră să se poziţioneze încă de pe acum ca viitor prim-ministru în eventualitatea demiterii/demisiei lui Florin Cîţu. Atacurile la preşedintele Iohannis, însă, nu dau nicio şansă nominalizării sale, ideea suspendării acestuia fiind simplă gargară a Opoziţiei.

Prost pregătite, alegerile nu au rezolvat definitiv problema leadershipului liberal, vechea gardă menţinându-se pe poziţii ireconciliabile cu tabăra Cîţu. Se repetă situaţia mai tuturor alegerilor anterioare soldate cu războaie interne, aripi, bisericuţe, trădări care de care mai ticăloase… Acest obicei se pare că a intrat în obișnuința liberalilor dintotdeauna. Dacă Ludovic Orban o va face, îşi va compromite definitiv viitorul politic, intrând pe o linie moartă, iar steaua partidului Brătienilor va deveni mai puţin strălucitoare. La fel au sfârşit în oprobriu Radu Câmpeanu, Niculae Cerveni, Viorel Cataramă, Călin Popescu-Tăriceanu…, toţi născându-se cu sceptrul de mare conducător în mână!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: