O înregistrare inedită cu John Lennon, vândută la licitaţie pentru aproape 50.000 de euro în Danemarca

O casetă audio care conţine o înregistrare inedită cu John Lennon, realizată în urmă cu 51 de ani în Danemarca, a fost adjudecată pentru suma de 49.760 de euro cu prilejul unei vânzări organizate la Copenhaga de casa de licitaţii Bruun Rasmussen, informează AFP.

„Un lot micuţ, care a suscitat mult interes”, a glumit Jesper Bruun Rasmussen, executorul licitaţiei, înaintea vânzării difuzate în direct.

Realizată pe 5 ianuarie 1970 de patru adolescenţi danezi care au venit să-şi întâlnească idolul, aflat într-un scurt sejur în nordul Iutlandei, peninsula care formează partea continentală a Danemarcei, înregistrarea, cu durata de 33 de minute, alternează conversaţia pe tema păcii cu cântecele „Give Peace a Chance” şi piesa inedită „Radio Peace”, care n-a fost difuzată niciodată.

 Cumpărătorul, a cărui identitate nu a fost imediat dată publicităţii, a achiziţionat de asemenea restul lotului: un exemplar al revistei şcolare la care scriau adolescenţii danezi şi fotografii din ziua pe care au petrecut-o împreună cu Lennon.

Lotul a avut o valoare estimată cuprinsă între 27.000 şi 40.000 de euro.

La sfârşitul lunii decembrie 1969, într-un episod uitat până în prezent, John Lennon a sosit în regatul scandinav însoţit de Yoko Ono pentru a o vizita pe Kyoko, fiica acesteia din urmă, care pe vremea aceea trăia alături de tatăl ei în peninsula Thy, în nordul extrem al ţării. După ce iniţial a trecut neobservată, vizita acestora, care va dura doar câteva săptămâni, a atras curiozitatea localnicilor, iar starul a organizat o conferinţă de presă în prima zi a anului şcolar, a explicat pentru AFP unul dintre vânzători, Karsten Hojen.

Înfruntând condiţii meteo nefavorabile, împreună cu trei prieteni, dintre care unul nu mai este în viaţă, au reuşit în cele din urmă să-l intervieveze pe Lennon într-o ambianţă relaxată, într-o cabană dintr-un loc cunoscut sub denumirea Skyum Bjerge. Denumirea locului precum şi numele cântăreţului au fost ortografiate greşit pe eticheta casetei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: