Medaliaţii olimpici au primit automobile hibrid din partea partenerului COSR, Toyota România

> Sucevenii de la canotaj, printre premianţi

Cei nouă sportivi medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au primit, în cadrul unui eveniment care a avut loc la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, automobile hibrid din partea partenerului COSR, Toyota România.

Astfel, campioanele olimpice din barca de dublu vâsle, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, au fost recompensate cu câte o maşină Toyota C-HR Full Hybrid, premiu cu o valoare de 31.000 de euro.

Medaliaţii cu argint Ana-Maria Popescu (scrimă), Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc (canotaj, 2 rame fără cârmaci), Cosmin Pascari, Ştefan Berariu, Mugurel Semciuc şi Mihăiţă Ţigănescu (canotaj, 4 rame fără cârmaci) au primit câte o Toyota Corolla Touring Sports Full Hybrid, fiecare în valoare de 26.000 de euro.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat că se bucură că delegaţia sportivilor români a reuşit să stopeze declinul medaliilor obţinute la Jocurile Olimpice.

„În 2017 am plecat cu mare încredere pe un nou drum, către Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Ştiam că e dificil, că suntem în declin, dar împreună cu o nouă echipă cu oameni experimentaţi, cu tineri plini de energie ne-am propus să refacem decalajul faţă de adversarii noştri. Am muncit mult şi am reuşit să oprim declinul, am reuşit să fim puţin mai buni decât în 2016, la Rio. Am trecut prin momente dificile aşa cum a trecut întreaga planetă. Noi, împreună cu partenerii noştri, suntem în slujba sportivilor şi le-am răsplătit eforturile pe care le-au făcut în acest an deosebit de greu, în care au depăşit bariere greu de imaginat. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a fost mereu partenerul lor şi a sprijinit federaţiile sportive din România”, a afirmat Covaliu.

„Am carnet de patru ani, dar nu am avut până acum maşina mea” a declarat campioana olimpică Simona Radiş

Campioana olimpică Simona Radiş a afirmat că nu a avut până acum o maşină proprie, reuşind să înveţe să conducă folosind automobilul prietenului său.

„Am carnet de patru ani, dar nu am avut până acum maşina mea, doar maşina prietenului. Dar pot să spun că am învăţat bine să conduc pe maşina lui, sunt pregătită să intru în stăpânirea maşinii mele. Chiar mâine dimineaţă voi urca în ea şi voi pleca la drum spre Botoşani, unde mă aşteaptă părinţii mei. De când am auzit de maşina asta, am căutat pe internet toate detaliile, toate informaţiile. Chiar astăzi am furat un pic startul şi am venit mai devreme să văd despre ce e vorba, pentru că auzisem că maşinile sunt deja aici şi am transmis şi Ancuţei informaţiile pe care le-am aflat. I-am spus că avem maşini gri şi că sunt faine. Nu puteam să mai rezist până în seara aceasta”, a spus Radiş.

Colega ei din barca de dublu vâsle, Ancuţa Bodnar, a afirmat că şi-ar dori ca în urma participării la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, să reuşească să obţină o altă maşină.

Vicecampioana olimpică Ana-Maria Popescu a menţionat, în glumă, că şi-ar dori ca peste patru ani să schimbe maşina primită, fiind cunoscută intenţia ei de a se retrage din activitate.

„Îmi doresc ca la patru ani de zile să schimb maşina, asta mi-am dorit dintotdeauna, a fost unul dintre obiectivele mele. Glumesc, evident. Tot ceea ce îmi doresc în momentul de faţă este ca după Paris 2024 această locaţie să fie mult prea mică pentru câte maşini şi câte medalii vor fi, asta e tot ce îmi doresc acum. Este un moment special pentru noi, suntem recunoscători pentru toate aceste premii şi sper să reprezinte o motivaţie şi pentru tinerii sportivi. Pentru generaţia mea şi pentru mine, bucăţica aceea de metal (medalia – n.red.) a fost şi este cea mai mare recompensă, pentru că ştiam că dacă ajung la ea şi celelalte recompense vor veni”, a afirmat Ana-Maria Popescu.

La evenimentul de la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român au participat printre alţii ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Hiroshi Ueda, preşedinţi ai unor federaţii sportive cât şi alte personalităţi din lumea sportivă.

România s-a clasat pe locul 46 în clasamentul medaliilor obţinute la Jocurile Olimpice. La Tokyo, România a avut un bilanţ de patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: