Argumente pentru achiziţionarea calendarului creştin-ortodox de la pangarele parohiilor sau de la magazinele bisericeşti

Calendarul creştin-ortodox este produsul Bisericii Ortodoxe. Acesta nu este doar o cronică de evenimente istorice, ci el este un instrument al unirii noastre cu Hristos, în Duhul Sfânt, prin sfinţii Lui, în Sfânta Liturghie, care este fiinţa Bisericii.

Biserica este preocupată mereu, prin instituţiile sale administrative, de înscrierea în calendar a sfinţilor canonizaţi recent sau de sublinierea unor precizări tipiconale importante pentru bunul mers al vieţii creştine.

Având în vedere cele precizate, vă rugăm să reţineţi următoarele:

  1. Biserica Ortodoxă Română este singura instituţie acreditată pentru tipărirea calendarului creştin-ortodox. Acest fapt este reglementat şi de Legea nr. 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult (actualizată în data de 29 ianuarie 2001).
  2. Calendarul are particularităţi pentru fiecare eparhie. Spre exemplu, în alte eparhii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava (2 iunie) nu este înscris cu cruce roşie.
  3. Prin cumpărarea calendarului de la parohiile de care aparţinem sau de la magazinele bisericeşti, susţinem lucrările Bisericii şi preţuim osteneala celor care s-au îngrijit de tipărire.
  4. S-a constatat cu mâhnire faptul că există calendare contrafăcute, vândute prin pieţe, care cuprind foarte multe greşeli. Cei care au astfel de îndeletniciri profită de bunătatea creştinilor şi ignoră cu bună ştiinţă legile statului.
  5. Prin cumpărarea calendarului de la pangarele bisericilor, rămânem în comuniune cu creştinii-ortodocşi din celelalte eparhii din cuprinsul Patriarhiei Române. În acest fel, se menţine unitatea Bisericii pentru că avem acelaşi calendar creştin-ortodox, suntem în acelaşi duh de rugăciune, ţinem aceleaşi posturi şi cinstim aceleaşi praznice, precum şi aceiaşi sfinţi. (Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor)
Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: