Sensurile giratorii pot asigura o circulaţie mult mai fluidă

 Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că un regret din cei 17 ani de mandat este că nu a realizat mai multe sensuri giratorii în loc de semafoare pentru fluidizarea traficului.

„Am fost întrebat dacă regret ceva din cei 17 ani de primar. Dacă aş fi primar la început, aş pune cât mai puţine semafoare în oraş şi cât mai multe sensuri giratorii. M-am convins între timp că o circulaţie mult mai fluidă poate fi asigurată prin sensuri giratorii” a spus Lungu.

El a menţionat că a văzut şi în alte ţări că se folosesc mult sensurile giratorii.

„Oraşul cu care suntem înfrăţiţi în Franţa, Laval, nu ştiu dacă are două semafoare, dar are foarte-foarte multe sensuri giratorii” a explicat primarul.

Lungu a spus că este de acord să fie puse sensuri giratorii, de la caz la caz, acolo unde se pretează.

„Avem câteva exemple concrete: pe Mărăşeşti – ce bine funcţionează acel sens giratoriu; sau pe strada Mitropoliei unde se merge la mănăstire, la fel, foarte bine funcţionează lucrurile în sensul giratoriu. Dacă aş fi la început de drum, aş pune cât mai multe sensuri giratorii şi cât mai puţine semafoare” a mai declarat primarul.

Întrebat cum a luat decizia de a face sens giratoriu cu semafor în Burdujeni, el a apreciat că este o formulă bună.

„Funcţionează. Nu vreau să-mi aduc aminte cum se circula în intersecţia mare din Burdujeni care vine dinspre aeroport când nu era niciun fel de modernizare. Astăzi, intersecţia funcţionează atât pentru pietoni, cât şi pentru maşini” a spus Lungu.

Primarul a anunţat că va fi amenajat un sens giratoriu pe strada Mitropoliei în zona hotelului Balada. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: