Românii sunt obligaţi să respecte legi şi restricţii…

…Iar şmecherii tupeişti ai guvernării le ignoră şi fac congres cu 5.000 de participanţi, în spaţiu închis

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, a criticat sâmbătă organizarea Congresului PNL în plin val patru al pandemiei, solicitând organelor statului să intervină.

„Suntem convinşi că sfidarea dezgustătoare a liderilor PNL, întreţinută şi accentuată inadmisibil de premierul şi preşedintele ţării, trebuie să înceteze. Domnii Iohannis şi Cîţu impun vaccinare obligatorie şi restricţii peste restricţii populaţiei, însă fac congres cu 5.000 de participanţi, în spaţiu închis, când valul 4 al pandemiei este la apogeu şi ATI-urile nu mai fac faţă bolnavilor în stare critică. PSD nu poate tolera o astfel de ticăloasă dublă măsură şi somează organele de control ale statului să intervină” a spus Stan.

El a arătat că, în timp ce românii sunt obligaţi să respecte legi şi restricţii, „aceşti şmecheri tupeişti ai guvernării” le ignoră sau le modifică strict în interesul lor.

Este inadmisibil ca, într-un Bucureşti în cod roşu, guvernanţii să scuipe pe lege

„Considerăm că este inadmisibil ca, într-un Bucureşti în cod roşu, guvernanţii să scuipe pe lege şi să facă dintr-o acţiune eminamente politică, cu mii de participanţi, un aşa-zis eveniment cultural doar pentru că interesul lor o cere. În acest sens, PNL putea foarte bine, dacă avea un minim respect faţă de lege şi o fărâmă de bun-simţ, să ia exemplul PSD, care în august anul trecut a făcut congres, dar ONLINE, respectând toate restricţiile în vigoare” a declarat senatorul.

Potrivit acestuia, Congresul PNL cu 5.000 de persoane într-un spaţiu închis nu doar că încalcă restricţiile, ci reprezintă un veritabil atentat la sănătatea publică, un act iresponsabil de zădărnicire a combaterii epidemiei.

„Cu ce credibilitate, cât tupeu să ai ca premier ori ca preşedinte să susţii apoi obligativitatea vaccinării? Adică tu, ca prim decident al ţării, sfidezi pe toată lumea, compromiţi grav prevenţia şi combaterea pandemiei, iar apoi impui vaccinarea cu forţa, în pofida riscurilor şi a convingerii oamenilor? Nu putem tolera aşa ceva” a adăugat Stan.

El a spus că PSD somează instituţiile de control – Poliţia Capitalei, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţia Sector 1 – să ia măsuri pentru încălcarea legii de către PNL, premier şi preşedinte.

„În condiţiile date, având în vedere declaraţiile oficiale, nu există niciun dubiu şi niciun pretext de neintervenţie şi neaplicare a legii de către instituţiile anterior menţionate. Acestea sunt obligate să ia aceleaşi măsuri în cazul congresului PNL, ca în cel al nunţilor sau evenimentelor care încălcau restricţiile şi să demonstreze că nu există o dublă măsură a instituţiilor abilitate în aplicarea legii” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: