Preţ aproape dublu plătit de sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare !

> Premierul Florin Cîţu a anunţat că se va renunţa la subvenţia pentru gigacalorie, la intrarea în vigoare a Legii consumatorului vulnerabil

Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare ar urma să achite preţul de producţie şi distribuţie de 445,53 de lei pe gigacalorie, potrivit anunţului făcut joi, de premierul Florin Cîţu.

Premierul a declarat într-un interviu la DC News că intrarea în vigoare a Legii consumatorului vulnerabil şi a măsurilor de compensare la plata facturilor de energie şi gaze vor duce la renunţarea la subvenţia pentru gigacalorie.

„Păi, acesta este rolul acestui consumator vulnerabil – nu? De a face tranziţia şi această subvenţie să fie doar pentru persoanele care au nevoie, pentru că astăzi, de exemplu, în Bucureşti subvenţia o primesc şi cei care câştigă foarte mult, ceea ce nu este corect. Această lege a consumatorului vulnerabil va ajuta acele persoane care au nevoie cu adevărat de ajutor, nu pe toată lumea. Până la urmă, această subvenţie a şi întreţinut un sistem ineficient şi le-a permis şi primarilor, şi companiilor care au fost până acum să nu dorească să eficientizeze sistemul pentru că aveau această subvenţie de la buget” a declarat Cîţu.

În prezent, preţul de producţie şi de distribuţie a agentului termic în municipiul Suceava este de 445,53 de lei cu TVA, dar sucevenii plătesc 240 de lei/gigacalorie cu TVA, restul fiind subvenţionat.

În condiţiile în care se va renunţa la subvenţia pe gigacalorie preţul plătit de suceveni va fi de 445,53 de lei/Gcal. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: