Fălticeneanul David Arcip, din nou campion într-un turneu Tennis Europe 

În perioada 20-25 septembrie, pe cele 4 terenuri ale Federaţiei Naţionale de Tenis a Republicii Moldova, din localitatea Vadu lui Vodă, s-a desfăşurat concursul de tenis „Regata Junior Thophy”, un turneu Tennis Europe înscris în calendarul Federaţiei Europene de Tenis. Competiţia s-a desfăşurat în probe de simplu şi dublu, masculin şi feminin, participarea sportivilor fiind una foarte numeroasă. La categoria U12, la care a participat fălticeneanul David Arcip, s-au înscris un număr de 57 de copii din ţara gazdă, dar şi din Lituania, Ucraina, România şi Rusia. Meciurile s-au desfăşurat pe o vreme rece, cu temperaturi scăzute, care au sporit în dificultate meciurile.

Micul tensimen din urbea de pe Şomuz a făcut deplasarea în Republica Moldova însoţit de antrenorul său Ferry Lechner, la doar două zile după încheierea unui alt concurs naţional desfăşurat la Bucureşti, Cupa Nitech, unde David Arcip a încheiat participarea fără niciun meci pierdut în proba de simplu. În concursul pe echipe, la Categoria U12, David a câştigat titlu de vicecampion în proba de dublu alături de partenerul său din Bucureşti, Tudor Ionescu. Cei doi jucători au ajuns până în finala turneului după meciuri dificile, multe dintre ele jucate în compania unor jucători mai mari ca vârstă.

Meciurile desfăşurate pe ploaie le-au adus emoţii jucătorilor români

La turneul din Republica Moldova, David l-a avut ca partener pe David Burac, un jucător legitimat la Tenis Club Vaslui. După meciuri intens disputate în compania unor jucători valoroşi din ţările participante, în care nicio echipă din cele 13 participante nu a reuşit să se impună în faţa echipei David Arcip&David Burac, cei doi jucători români au ajuns să câştige competiţia, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Meciurile au fost grele, mai ales că au fost întrerupte atât de ploaie, cât şi de lăsarea întunericului, însă nimic nu a putut sta în drumul lor spre victorie.

„Ploaia ne-a prins pe terenul de zgură de mai multe ori. Deşi nu a fost uşor, am decis să ducem partida până la capăt. Sunt bucuros că am reuşit, cu toate că am avut emoţii, pentru că nu am mai jucat pe ploaie, ci doar am făcut câteva antrenamente pe teren umed”, ne-a spus David Arcip.

După un meci tensionat, Arcip & Burac au învins echipa ruso-moldoveană

Echipa celor doi romani a fost destul de închegată, au dovedit rezistenţă, mai ales ca au reuşit să dispute 2 meciuri de dublu în aceeaşi zi, precum şi câte un meci de simplu.

În finala competiţiei Regata Junior Thophy, echipa David Arcip & David Burac a întâlnit echipa ruso-moldoveană formată din Miroslav Morozov, din Rusia, şi Daniel Ţurcan, din Republica Moldova, echipa celor 2 români impunându-se în două seturi, 6-1; 6-4.

Meciul a fost tensionat, dar cei doi români s-au completat, au jucat echilibrat şi calm, reuşind să încununeze cu succes dorinţa lor.

Copiii au fost recompensaţi cu premii generoase din partea organizatorilor, întâlnirea organizată după turneu oferind participanţilor un cadru excelent pentru socializare şi legarea unor prietenii, mai ales că o parte dintre ei se vor mai întâlni în competiţiile internaţionale viitoare.

Având în vedere că pentru David este al patrulea concurs cu participare europeană, la două din ele reuşind să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului ne face să fim mândri şi să avem încredere în micul sportiv din urbea de pe Şomuz.

 În proba de simplu, David s-a oprit în sferturile de finală, unul din motive fiind şi oboseala acumulată, jucătorul fălticenean disputând şi câte trei meciuri pe zi.

Săptămâna aceasta, David se pregăteşte pentru un nou concurs de categoria A desfăşurat la Braşov, în perioada 2-6 octombrie 2021, după care urmează Campionatele Individuale de iarna, desfăşurate în luna decembrie a acestui an.

Deplasarea la turneele din ţară şi străinătate dar şi la antrenamentele de la Braşov, la Clubul Sportiv Lechner Tennis School, acolo unde David Arcip se pregăteşte cu antrenorul federal Ferry Lechner, nu ar fi fost posibilă fără aportul sponsorilor Prodac Home Improvement LTD, Rotary Club Fălticeni, Nico Paul SRL, Saniral SRL şi tuturor susţinătorilor care sunt mereu alături de David.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: