Nou proiect educaţional dedicat liceenilor, la Muzeul de Istorie Suceava

„Cărţile vechi din Moldova şi poveştile lor”

Muzeul Naţional al Bucovinei invită liceenii să cunoască poveştile fascinante ale istoriei apariţiei cărţilor vechi româneşti, în cadrul proiectului educaţional „Cărţile vechi din Moldova şi poveştile lor”.

„Prin valorificarea patrimoniului cultural pe care îl deţine, în special promovarea fondului de carte veche, mai puţin cunoscut publicului, Muzeul Naţional al Bucovinei îşi propune să vină în completarea cunoştinţelor dobândite la clasă cu noţiuni de istorie şi evoluţie a cărţii vechi româneşti şi a scrierii şi, nu în ultimul rând, să ofere tinerilor o altfel de oră de istorie, faţă în faţă cu obiectul de patrimoniu” aflăm de la organizatori.

Ana Maria Ifrimescu, muzeograful coordonator al proiectului, va oferi informaţii şi va răspunde la întrebări, astfel că la sfârşitul activităţilor liceenii vor şti care au fost primele forme de scriere, unde au fost primele ateliere de scriere, vor cunoaşte înţelesul cuvintelor caligraf, caligrafie, pană de scris, incunabul, manuscris, facsimil, frontispiciu, iniţiale ornamentate, vor şti să integreze corect în spaţiu şi timp activitatea caligrafilor şi vor înţelege importanţa manuscriselor pentru literatura şi istoria românilor.

În condiţiile în care situaţia medicală nu va permite organizarea proiectului educaţional faţă în faţă cu elevii, la muzeu, ora muzeală se va putea organiza şi în format online, a transmis MNB. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: