Spectacol gratuit pentru copii cu nevoi speciale de la CSEI Suceava

 Teatrul Municipal „Matei Vişniec” va oferi unui grup de 20 de copii cu nevoi speciale de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Suceava posibilitatea de a viziona în regim gratuit spectacolul „Povestea regelui supărat pe clovn” de Matei Vişniec, care este programat în cadrul festivalului „6 ani de teatru la Suceava”, duminică, 26 septembrie, ora 11.

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava este o şcoală specială, în cadrul căreia sunt şcolarizaţi elevi cu cerinţe educative speciale. Mulţi copii cu nevoi speciale au talente impresionante, indiferent de dizabilităţile sau problemele sociale cu care se pot confrunta. Activităţile extraşcolare pot spori oportunităţile copilului de a socializa, teatrul poate fi instrumentul prin care aceşti copii se pot dezvolta din toate punctele de vedere: relaţional, empatic, deschiderea către ceilalţi, spre dialog, şi pot dobândi abilităţi şi competenţe în rezolvarea unor probleme complexe cu care se pot confrunta în viaţă.

Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava a mai organizat astfel de evenimente în trecut şi o face din nou, de data aceasta, pentru copiii de la CSEI Suceava. „Incluziunea şi integrarea socială reprezintă teme sociale care au interesat întotdeauna arta teatrală, educarea copiilor cu nevoi speciale necesitând solidaritate între instituţii şi oameni, compasiune şi respect acordat necondiţionat persoanei umane şi nediscriminare. Sperăm să fie o o surpriză minunată pentru copiii care vor veni la teatru, ne dorim să se bucure de acest spectacol care imaginează «o lume inversată, rar întâlnită, în care un clovn ne poartă printr-o parabolă dintr-o altă realitate, hazlie şi plină de învăţăminte, ce se adresează copiilor şi tinerilor deopotrivă, cu întrebări despre autoritate, dragoste şi voinţă.» (Gelu Rîşca, regizor) au mai transmis reprezentanţii Teatrului „Matei Vişniec”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: