Senatorul Ioan Stan prezintă demersurile PSD pentru limitarea efectelor creşterii preţurilor energiei

> Este vorba despre plafonarea preţurilor pentru consumatorii casnici, sprijinirea IMM-urilor la plata facturilor, despre Legea consumatorului vulnerabil, dar şi o dezbatere în Parlamentul European

 Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunţat, joi, demersurile pe care le face PSD pentru limitarea efectelor creşterii preţurilor energiei.

Astfel, miercuri, PSD a prezentat o iniţiativă legislativă pentru sprijinirea IMM-urilor la plata facturilor pentru gaze şi pentru curentul electric.

„S-a avut în vedere faptul că peste 96% din IMM-uri sunt firme româneşti. În consecinţă, această lege este gândită pentru sprijinirea antreprenorilor români din clasa de mijloc pentru a face faţă creşterii aberante a facturilor. În acelaşi timp este o lege care poate salva milioane de locuri de muncă din sectorul privat, întrucât, dacă nu sunt sprijinite, IMM-urile sunt expuse falimentului” a spus Ioan Stan.

El a mai arătat că, totodată, pe plan extern, europarlamentarii PSD au cerut o dezbatere în Parlamentul European pentru combaterea creşterii preţurilor la energie.

„Este o nouă modalitate prin care PSD se luptă pen-tru stoparea creşterii facturilor românilor. De altfel, PSD este singurul partid care acţionează insistent şi perseverent pentru protejarea populaţiei şi a companiilor faţă de scumpirile masive ale electricităţii şi gazului. Astfel, pe toate căile parlamentare, interne şi externe, prin iniţiative, solicitări oficiale şi luări de atitudine, PSD se implică în rezolvarea crizei energetice actuale” a adăugat senatorul social-democrat.

El a subliniat că cele două iniţiative menţionate anterior sunt completate de încă patru măsuri în lupta cu scumpirile exagerate prin care trec românii, unele dintre ele fiind deja cunoscute opiniei publice.

Stan a amintit că PSD a iniţiat Legea de plafonare a preţurilor electricităţii şi gazului pentru consumatorii casnici şi că tot PSD a determinat majoritatea parlamentară să adopte în regim de urgenţă Legea consumatorului vulnerabil.

„De asemenea, PSD promovează hotărât necesitatea majorării salariului minim cu 200 de lei net, pentru sprijinirea românilor cu venituri mici în faţa creşterii preţurilor” a mai spus senatorul PSD sucevean.

El a mai declarat că PSD a reuşit constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care are printre obiective analiza măsurilor Ministerului Energiei, ANPC, ale Consiliului Concurenţei şi ANRE pentru a combate practicile anticoncurenţiale şi creşterea artificială a facturilor pentru cetăţeni.

„Prin iniţiativele prezentate, PSD caută să vină în sprijinul românilor care de luni bune nu mai sunt guvernaţi, prioritatea celor de la guvernare fiind alegerile interne, nicidecum gestionarea ţării şi a problemelor ivite. Iar aceste probleme – dacă nu sunt rezolvate în regim de urgenţă şi intrăm cu ele în iarnă – vor duce la drame de nedescris şi la un dezastru economic generalizat care va împinge România în prăpastia recesiunii” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: