De miercuri până joi, conform DSP

183 de infectări noi cu Covid-19 şi 12 decese în judeţ

> Miercuri s-au vaccinat aproape 400 de suceveni

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a prezentat ieri statisticile Covid pentru anterioarele 24 de ore.

Astfel, potrivit directorului executiv al DSP Suceava, farm. Olivia Ioana Vlad, după 1.802 testări au fost confirmate 183 infectări noi, 47 persoane fiind internate în spital, inclusiv 6 copii.

În acelaşi interval de timp, 12 persoane infectate au murit. Dintre ele, o singură persoană era vaccinată, de 86 ani, însă care avea diferite comorbidităţi.

„Continuă evoluţia îngrijorătoare a epidemiei de SARS-CoV-2 în judeţul Suceava” a transmis Olivia Ioana Vlad, precizând că în spitalele din judeţ erau 425 de persoane internate în secţii Covid, iar 20 de persoane în ATI.

În acest context, directorul DSP Suceava a declarat că „vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva Covid-19. Prin vaccinare: > se reduce riscul de infectare; > se reduce riscul de transmitere a virusului; > se reduce considerabil riscul de spitalizare; > se reduce considerabil riscul de deces”.

Datele DSP Suceava arată că în cursul zilei de miercuri, 22 septembrie, în judeţ s-au vaccinat 393 de persoane (341 cu prima doză, iar 52 cu a doua), distribuţia pe centre de vaccinare fiind următoarea: incinta Grădinei zoo Rădăuţi – 17 persoane; Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 10; centrul de vaccinare de la Policlinica Fălticeni – 29; centrul de vaccinare de la Vatra Dornei – 13; sala de sport a CN „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc – 17; Centrul de la Iulius Mall Suceava – 109; Casa de Cultură Siret – 46; Drive – through Shopping City Suceava – 41; cabinete medicale de familie – 111.

Astfel, până miercuri, 104.331 de suceveni au fost vaccinaţi împotriva Covid-19, dintre care 85.251 cu rapel. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: