Cu fonduri din bugetul propriu

Trepte antiderapante de marmură sau de granit, de 180.000 de lei, la intrarea în Primăria Suceava

> Repararea vechilor trepte nu a fost acceptată în proiectul cu fonduri europene de creştere a eficienţei energetice a imobilului din Areni

Treptele de la intrarea în sediului din Areni al Primăriei Municipiului Suceava vor intra în reabilitare.

„Din păcate, reabilitarea treptelor Primăriei nu a fost eligibilă prin proiectul pe fonduri europene. Tocmai de aceea o vom face pe fonduri proprii” subliniază şeful executivului municipal. Lungu spune că, potrivit evaluării făcute, lucrările costă circa 280.000 de lei, procedura de licitaţie fiind în curs.

„Îmi propun ca, până la data la care vom dezveli bustul Franz Cavaler de Loges, să fie reabilitate şi aceste trepte” a punctat primarul, adăugând că reabilitarea se va face cu marmură sau granit antiderapante.

Monumentul dedicat lui Franz Cavaler de Loges, „primarul care a transformat târgul Sucevei în oraş” ar urma să fie dezvelit pe 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei. Execuţia adjudecată la licitaţie costă 100.000 de lei, bustul urmând a fi realizat de Emil Scripcaru, autor şi al monumentului lui Iancu Flondor, amplasat lângă Palatul Administrativ şi inaugurat cu prilejul celebrării Centenarului Marii Unii din 1918.

Lucrările de creştere a eficienţei energetice a sediului Primăriei Suceava au fost făcute de Loial Impex, câştigătoarea licitaţiei. Reactualizat la 6,69 milioane de lei fără TVA, proiectul cu fonduri europene nermbursabile, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”, a avut o durată de realizare de 24 de luni, printre principalele intervenţii numărându-se îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii; reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor de preparare şi transport agent termic; utilizarea resurselor regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie termică de încălzire şi preparare a apei calde de consum; montarea unei pompe de căldură; demontarea caloriferelor şi înlocuirea cu ventilo-convectoare; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă; înlocuirea lifturilor şi a circuitelor electrice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: