Masă rotundă organizată de Teatrul Municipal „Matei Vişniec”

„Ion Caramitru şi locul său în cultura română”

Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava (TMMVS) organizează duminică, 26 septembrie, de la ora 15.30, o masă rotundă cu tema „Ion Caramitru şi locul său în cultura română”.

Evenimentul este organizat în memoria lui Ion Caramitru şi se va desfăşura în spaţiul expoziţional TMMVS. Este vorba despre un dialog moderat de Carmen Veronica Steiciuc, managerul Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava, care va avea invitaţi de seamă precum Călin Ciobotari – director al Şcolii Doctorale de Teatru din Iaşi, Carmen Mihalache – director al revistei Ateneu din Bacău şi Marius Petru Rogojinschi – managerul Teatrului pentru copii şi tineret „Vasilache” Botoşani.

„Ion Caramitru a fost şi va rămâne unul dintre cei mai valoroşi artişti ai României, o personalitate de cultură preţioasă, un extraordinar actor, el va rămâne un simbol al generaţiei de mari artişti, un model de eleganţă, carismă şi generozitate.

Implicarea deosebită în sfera culturală i-a adus recunoaşterea publică, fiind distins, în anul 2017, cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler şi cu titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti.

Pentru Ion Caramitru, pasiunea pentru teatru a rămas mereu pe primul loc. Interpretările sale memorabile din Shakespeare au impresionat-o şi pe regina Elisabeta a II-a, care l-a numit Cavaler de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic.

În semn de recunoştinţă pentru tot ce a realizat marele actor Ion Caramitru pentru teatrul românesc, Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti a devenit Sala «Ion Caramitru»” ne-a informat TMMVS. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: