Primetime Emmy 2021

Serialele „The Crown” şi „Ted Lasso” au câştigat principalele trofee

Cea de-a 73-a gală de decernare a premiilor Primetime Emmy a avut loc duminică seară la Los Angeles, prezentatorul principal al evenimentului fiind actorul de comedie Cedric The Entertainer.

Serialul dramatic „The Crown” şi producţia de comedie „Ted Lasso” au câştigat principalele trofee atribuite la cea de-a 73-a ediţie a galei de decernare a premiilor Primetime Emmy, supranumite „Oscarurile televiziunii americane”, care au fost acordate la Los Angeles, informează agenţiile de presă internaţionale.

Premiul pentru cel mai bun serial dramatic câştigat de „The Crown”, o producţie Netflix inspirată din viaţa şi activitatea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, i-a adus platformei de streaming Netflix cel mai important trofeu obţinut vreodată la Primetime Emmy Awards, în timp ce platforma AppleTV+ a intrat la rândul ei în palmaresul marilor câştigători ai acestei gale, după ce s-a impus la categoria „cel mai bun serial de comedie” cu producţia „Ted Lasso”.

Olivia Colman şi Josh O’Connor, care i-au interpretat pe regina Elisabeta a II-a şi pe Prinţul Charles în „The Crown”, au fost desemnaţi cea mai bună actriţă într-un serial dramatic, respectiv cel mai bun actor într-un serial dramatic.

Serialul „The Crown” a triumfat şi la categoriile dedicate actorilor din roluri secundare într-un serial dramatic prin Gillian Anderson (care a interpretat-o pe fostul prim-ministru britanic Margaret Thatcher) şi Tobias Menzies (care l-a interpretat pe Prinţul Philip). „The Crown” a câştigat şi premiile pentru regie şi pentru scenariu.

Jason Sudeikis, protagonistul şi unul dintre creatorii producţiei „Ted Lasso” – un serial AppleTV+ despre un antrenor american care încearcă să motiveze o echipă de fotbal britanică -, a fost desemnat cel mai bun actor într-un serial de comedie. „Ted Lasso” a mai obţinut trofee şi prin actorii britanici Hannah Waddingham şi Brett Goldstein, recompensaţi pentru rolurile secundare interpretate în acest serial.

Astfel, premiile pentru regie şi pentru scenariu au fost câştigate de producţia TV „Hacks”, despre o actriţă de stand-up a cărei carieră intră pe o pantă descedentă, interpretată de Jean Smart, care a fost ovaţionată în picioare de spectatori în momentul în care a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un serial de comedie.

Totodată, producţia „The Queen’s Gambit a câştigat premiul Primetime Emmy pentru cea mai bună miniserie TV.

Kate Winslet a fost desemnată cea mai bună actriţă într-o miniserie/lungmetraj TV pentru rolul unei femei detectiv din „Mare of Easttown”, în timp ce Ewan McGregor a câştigat premiul la categoria masculină echivalentă datorită rolului jucat în „Halston”, în care starul scoţian a interpretat un designer de modă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI