Bătălia pentru ascunderea adevărului

Adevărul a devenit în ultimii ani motiv de război politic, de aceea este strict supravegheat de partide, iar pentru aflarea ori/şi ascunderea lui se duc adevărate bătălii subterane. Minciuna, dezinformarea sunt principalele cauze şi ale dispariţiei presei printate şi a agenţiilor independente de ştiri – ne-am săturat de ipocrizie şi manipualare ca de mere pădureţe.

Informaţia e politizată încă din faşă, iar numărul jurnaliştilor obiectivi şi independenţi, al emisiunilor de ştiri fără parti-pris, fie la TV, fie la radio sau pe Internet e nesemnificativ. Nu exclud varianta remuneraţiei ilegale a autorilor şi a posturilor TV de la sediul partidelor ori de la oamenii de afaceri, clienţii politici arondaţi fiecărei formaţiuni. Situaţia a devenit ticăloasă de-a dreptul după ce partidele au început să primească subvenţii grase de la guvern, subvenţii lipsite de control regulat al disciplinei financiare. De demonstrat.

Selectăm la întâmplare câteva cazuri recente:

 1. Economia românească, industria au depăşit restanţele provocate de lockdown-ul pandemic, iar cifrele publicate de INS o demonstrează din plin. Degeaba, însă. Nu-i interesează decât pe guvernanţi, pentru restul, criza economică e încă în floare, e vai şi amar de „biet român săracul”, vine iarna geroasă şi vom îngheţa de frig în case, gazele sunt pe sfârşite, iar curentul ne va lăsa săraci… Şomajul, problemă inexistentă în România, ajunge iar cal de bătaie politică. E clar că e vorba de lenea acuzatorilor care nu sunt în măsură să afle adevăratele necazuri ale populaţiei, şi atunci ascund sau coafează ştirile oficiale, inclusiv cele de la UE, inventând te miri ce pentru a le da în cap oponenţilor şi a-şi ajuta partidele să crească în sondaje.
 2. Este demis ministrul Stelian Ion de la Justiţie din pricina incompetenţei, a şantajului Program Saligny – Secţia specială, a trimiterii către Comisia de la Veneţia a unui răspuns nesemnat de prim-ministrul României şi a aranjării unor procurori (personali?) în posturi fără acceptul preşedintelui (ca să „le-o facă” duşmanilor), apoi useriştii sar ca arşi susţinând că sunt abuzuri ale lui Iohannis şi Cîţu. E clar că USR PLUS căuta cu lumânarea un motiv de demisie din coaliţia de guvernământ: cică nu mai pot de corupţia PNL, când se vede cu ochiul liber că au şi ei corupţie cât încape, se mişcă haotic şi gafează grosier, dar cu gura mare şi acuzaţii la adresa colegilor, până s-a umplut paharul. Nu-şi dau seama nici în al XI-lea ceas că o înţelegere între PSD şi PNL le poate dăuna grav formaţiunii lor apte numai de scandal şi aroganţă.
 3. „Elevii protestează în faţa guvernului”, evident, nu toţi cei peste 3 milioane, cum lasă ştiristul să se înţeleagă, ci numai vreo 10 – 12 (ceea ce înseamnă 3 – 4 elevi la un milion!). De menţionat că şcoala a început normal cu excepţia cătorva localităţi cu mai multe cazuri de Covid. Dar ştiu ei că se va închide din nou şi urmează ratarea şi a acestui an şcolar. Ca şi cum şcoala online nici n-ar exista. M-aş fi aşteptat ca elevii să ceară în cor educaţie de calitate, educatori harnici şi bine pregătiţi, clase curate şi siguranţa desfăşurării cursurilor, iar această siguranţă e furnizată numai şi numai de vaccinare, a elevilor, a părinţilor şi a cadrelor.
 4. Simptomatice sunt datele despre starea pandemică: de obicei, lunea, cifrele deceselor şi ale infectărilor sunt la jumătate. Nu contează. Pentru totalitatea mediilor de stânga informaţiile arată altfel: explozie de noi infectări, creşte numărul intubaţilor la ATI şi al deceselor… Iar în cuprinsul informaţiilor nu se poate să nu dai peste numele PNL, al prim-ministrului şi al preşedintelui ca principali vinovaţi pentru decese şi scăderea numărului de vaccinaţi.

Fireşte, nu sunt singurele adevăruri mătrăşite. Opoziţia de stânga apelează ca întotdeauna la stres mediatic, speriind zi de zi populaţia şi întreţinând o atmosferă apăsătoare care să-i ajute la câştigarea alegerilor viitoare. Tehnica aceasta electoralistă au aplicat-o şi până acum, fiindcă se potriveşte cu ideea lor de guvernare cu un tătuc în frunte care vine să-i salveze pe „bieţii români” din ghearele Dreptei hrăpăreţe… O vor ţine aşa până la plictis.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. Hary Twatter says:

  Aidi bre nea Petrica… Chiar? „principalele cauze şi ale dispariţiei presei printate şi a agenţiilor independente de ştiri”?
  Computadorul a omorit pana de gasca si masina de scris, telefonul ceasul de mana si rola de film din aparatul foto, aragazul pirostiile, crvata dormitul in aratura.
  Stai doar sa vezi ce-o sa faca 5G-ul si robotii industriali din clasa celor cu parul in ochi…
  😂

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: