Rugbi, Divizia Naţională

Debut de sezon cam şchiopătat pentru echipele sucevene

> În prima etapă din partea a doua a campionatului va juca doar CS Gura Humorului

Al doilea eşalon valoric al rugbiului românesc se va relua la finele acestei săptămâni, cu etapa a X-a, prima a returului. Din păcate, doar una dintre echipele sucevene va „intra în pâine”.

Rugby Club Gura Humorului va juca pe teren propriu cu echipa din Galaţi, în timp ce CSM Bucovina şi-a amânat prima etapă din cauza blocajului de buget cu care se confruntă tot clubul.

Cum rectificarea bugetară aşteptată de la Ministerul Sportului de către Clubul Sportiv Municipal Suceava a fost efectuată, este posibil ca lucrurile să se rezolve.

Echipa de rugbi suceveană are viraţi de luni bune o parte din banii din buget alocaţi de Consiliul Local Suceava, dar nu a putut avea acces la ei până acum.

CSM Bucovina Suceava a profitat de faptul că în etapa a II-a avea pauză (fiind vorba de un campionat impar, cu 9 echipe), astfel că va avea primul meci pe 3 octombrie, chiar derbiul Bucovinei, cu RC Gura Humorului.

Noul antrenor cu acte în regulă al grupării sucevene, Marcel Creţuleac, ne-a declarat că a început pregătirea cu o parte din jucători şi speră ca în cele două săptămâni rămase până la primul meci oficial să reuşească să adune un lot competitiv.

Divizia Naţională de Rugby are la start o nouă echipă, însă Federaţia a acceptat ca în retur să evolueze şi o a zecea echipă, Poli Iaşi, care are un buget aprobat şi vrea să revină în forţă. Poli Iaşi nu va puncta în retur şi va juca doar în deplasare, pe terenul echipelor care au pauză în etapa respectivă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI