USR PLUS Suceava speră că primarul Ion Lungu va organiza un concurs de soluţii pentru parcul Şipote

USR PLUS Suceava a transmis că speră că va fi organizat un concurs de soluţii pentru amenajarea parcului Şipote, ca o garanţie a corectitudinii, transparenţei, profesionalismului şi echităţii, mai ales că această variantă a fost propusă de direcţia de specialitate din Primăria Suceava, dar care însă nu a fost preluată şi în proiectul de hotărâre elaborat de primarul Ion Lungu.

„Tema de proiectare pentru amenajarea parcului Şipote, elaborată de comisia tehnică special constituită pentru acest scop, este gata şi va fi supusă aprobării în Consiliul Local în şedinţa de joi, 16 septembrie. Felicitări membrilor comisiei pentru efortul depus!” se arată într-un comunicat semnat de Gianina Ursu, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a USR PLUS.

Potrivit acesteia, calitatea spaţiului construit trebuie să fie un obiectiv-cheie al administraţiei oraşului.

„Noile intervenţii în oraş trebuie să fie exemplare în termeni de calitate, iar investiţia publică să devină astfel cel mai elocvent instrument de oglindire a spaţiului urban. Când este vorba de proiecte de anvergură pentru comunitatea locală, concursurile de arhitectură nu ar trebui să fie opţionale, ci absolut necesare. Aşa procedează Cluj, Oradea, Timişoara, Bucureşti, Iaşi, Târgu Mureş” a adăugat Gianina Ursu.

Ea a precizat că vestea bună a venit odată cu raportul Direcţiei proiecte europene, cultură, turism şi transport, raport însuşit şi semnat de primarul Ion Lungu, precum şi de viceprimarul Lucian Harşovschi, în care se recomandă „organizarea unui concurs de soluţii care să stabilească soluţia tehnică ce urmează a fi implementată în cadrul proiectului Zona de Agrement Parc Şipote”.

„Raportul ne dă speranţe că, în sfârşit, concursul de soluţii va fi organizat, ca o garanţie a corectitudinii, transparenţei, profesionalismului şi echităţii. USR PLUS a susţinut încă de la început necesitatea organizării unui concurs de soluţii care să reprezinte perspectiva specialiştilor şi a profesioniştilor în domeniul amenajării unui parc de anvergura parcului Şipote” a mai spus liderul USR PLUS Suceava.

Gianina Ursu susţine că organizarea corectă a acestui concurs este strâns legată de un bun rezultat final în realizarea proiectului câştigător, iar reuşita lui va contribui la creşterea calităţii mediului construit şi, implicit, la creşterea calităţii vieţii în oraş, nu doar prin calitatea proiectului câştigător, ci şi prin poziţionarea corectă în raport cu nevoile oraşului, ale cetăţenilor.

„Proiectul de HCL pentru organizarea concursului de soluţii, depus de consilierii locali USR PLUS Suceava, este pregătit şi aşteaptă pe masa domnului primar de 3 luni. (…)

Mingea e în terenul domniei sale acum, iar aşteptările USR PLUS şi ale sucevenilor sunt că dl Lungu va demonstra că organizarea unui concurs de soluţii nu va rămâne doar la stadiul de proiect” se mai arată în comunicatul semnat de Gianina Ursu.

Reamintim că în proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu nu este preluată şi recomandarea concursului de soluţii, ci se menţionează că, potrivit unei hotărâri a CL, tema de proiectare a fost realizată în vederea declanşării procedurii de achiziţie a studiului de fezabilitate. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: