Statul va compensa energia electrică cu 18 bani/kWh şi 25% din factura de gaz

Consumatorii casnici vor primi o subvenţie de 18 bani/kWh la factura de energie electrică, iar factura de gaz va fi compensată în proporţie de 25%, a anunţat la finalul şedinţei de Guvern ministrul Energiei Virgil Popescu. Guvernul va lua o decizie săptămâna viitoare.

În cazul energiei electrice, subvenţia se adresează celor ce consumă lunar între 30 şi 200 kWh, a precizat ministrul.

Guvernul a avut ieri o discuţie despre preţurile la electricitate şi gaze. Sunt mai multe variante, vom lua o decizie săptămâna viitoare, a spus prim-ministrul.

Beneficiari vor fi peste 5 milioane de gospodării în cazul energiei electrice şi 3,6 milioane de gospodării în cazul gazelor naturale.

Ministrul a spus că oamenii nu vor trebui să facă nimic, pentru că furnizorii vor face demersurile necesare, prin intermediul administraţiilor fiscale, pentru a primii banii de la Guvern.

Popescu a anunţat că în prezent depozitele de gaze naturale pentru stocurile de iarnă sunt la 70% din capacitate, la fel ca anul trecut.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: