Pelerinaj-excursie de vis în Apuseni pentru tinerii ATOS

Vreme de trei zile, voluntarii din cadrul Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Suceveni (ATOS) au făcut un pelerinaj-excursie în zona Munţilor Apuseni. S-au împletit, astfel, armonios, mersul la mănăstiri şi ascensiunile montane, coborârea în adâncurile peşterilor şi a galeriilor de mină, vizitarea locurilor importante din istoria românismului, cu recreerea şi distracţia frumoasă, latura educativă având prioritate, ca de fiecare dată când asociaţia organizează o activitate.

La Mănăstirea Nicula s-au rugat Maicii Domnului în faţa icoanei sale făcătoare de minuni, la Mănăstirea Albac au admirat minunatul complex construit sub stâncă, drumul purtându-i apoi spre Mănăstirea Lupşa, ce datează din anul 1429 şi, spre seară, la Mănăstirea Râmeţ, unde au cinstit moaştele Sfântului Ghelasie.

Voluntarii au vizitat Ţara Moţilor, ţinuturile Zarandului şi Apusenilor, am urcat şi admirat munţii frumoşi din Carpaţii Occidentali şi au ajuns şi la Roşia Montană, cea plină de aur. Acolo au intrat în galeriile vechi romane – de curând înscrise în patrimoniul UNESCO – şi au fost şi La Muzeul Aurului de la Brad, un muzeu deosebit, în lume mai existând doar trei asemenea…

Experienţe deosebite au trăit participanţii la pelerinaj la Cascada „Vălul Miresei”, una dintre cele mai frumoase din România, cu o cădere de apă de 30 de metri, dar şi la Peştera de la Scărişoara, unde se află cel mai mare gheţar subteran din România.

Iar la Ţebea, la mormântul lui Avram Iancu, şi-au plecat frunţile, cum au făcut în faţa statuii sale de la Abrud sau prin ţinuturile unde Horia, Cloşca şi Crişan şi apoi Sfinţii Martiri transilvăneni au luptat pentru drepturile românilor şi pentru apărarea credinţei ortodoxe.

Mulţumiri au adresat tinerii voluntari, şi de această dată, celor care i-au sprijinit în realizarea acestei minunate acţiuni, cum mulţumiri adresează Înalt-preasfinţitului Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, pentru binecuvântare şi încredere. (M.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: